Jeugdtrainers Valencia naar GPC Vlissingen

Deze zomer beleeft de jeugd van Vlissingen en omgeving de voetbalweek van hun leven. De Spaanse topclub Valencia CF stuurt trainers van de jeugdopleiding naar GPC Vlissingen.

De Spaanse topclub Valencia stuurt trainers van zijn beroemde jeugdopleiding naar Vlissingen. Zij strijken met het Valencia CF Voetbalkamp van 20 tot en met 22 juli 2017 neer op de velden van de Walcherse club. De Valencia CF trainers worden geassisteerd door Nederlandse UEFA gecertificeerde en ervaren trainers die allen een opleiding hebben genoten van Valencia CF. Het aantal deelnemers is gelimiteerd, zo is iedereen verzekerd van voldoende aandacht, óók van de Spaanse trainers.

Valencia methodology
Het voetbalkamp is een driedaagse trainingsweek voor jeugdspelers van ieder niveau in de leeftijdscategorie 6 tot en met 14 jaar. Het voetbalkamp staat onder leiding van officiële Valencia jeugdtrainers, die de spelertjes zullen trainen volgens de Valencia methodology: een methode gebaseerd op de principes van het Valencia dat in 2000 kampioen van Spanje werd en twee jaar op rij de finale van de Champions League bereikte. Klinkende namen als Santiago Cañizares, Gaizka Mendieta, Pablo Aimar en Didier Deschamps maakten deel uit van de voetbalmachine van coach  Héctor Cúper.

Weekend Valencia
De deelnemers aan het Valencia Voetbalkamp bij GPC Vlissingen maken daarbij kans op een weekend Valencia. De volgens de Spaanse trainers meest talentvolle spelers gaan dat weekend als gast van de club onder andere trainen op het trainingscomplex van Valencia, een training bezoeken van het eerste elftal en de sterren van dat elftal ontmoeten.

Voor het eerst in Zeeland
Valencia begon in 2015 met het organiseren van deze voetbalweken in Nederland en het is komend jaar voor het eerst dat de club ook Zeeland aan zal doen. In eigen land staat de zesvoudig landskampioen bekend om zijn goede jeugdopleiding. Sterren van het nationale elftal als Jordi Alba, David Villa, Juan Mata en David Silva zijn afkomstig van de succesvolle jeugdopleiding van de club.