De mannen van Zeelandia 7 spelen sinds dit seizoen voor het eerst samen. De meeste jongens hebben wel eerder samengespeeld, maar sinds dit seizoen zijn er spelers van andere verenigingen bijgekomen.
0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree
Het elftal vertelt aan ons dat ze onder een opvallende naam bekend staan: “Wij staan ook wel bekend als ‘de stichting’. Dit vanwege onze gekke avonturen en persoonlijkheden.” Het team speelt in deze samenstelling dus pas één seizoen samen, maar desondanks is de stichting een hechte vriendengroep geworden. “Iedere zaterdagmiddag en avond zijn wij niet vies van een goudgele rakker”, iets wat natuurlijk helpt bij het groepsproces.

Het team heeft in dit seizoen wel al hoogtepunten meegemaakt met elkaar. “Het hoogtepunt van dit seizoen is onze winstreeks van vijf wedstrijden. Hierin we dertig doelpunten gescoord hebben en er maar zes geïncasseerd hebben. We waren in die periode zo in bloedvorm, dat het onszelf ook verbaasde”, vertellen ze. Helaas voor het team komt er aan elke winstreeks ook weer een einde. Dit was uiteindelijk het geval in de wedstrijd tegen Walcheren, waar ze met 2-3 onderuitgingen, mede door een gemiste penalty van Noa.

Naast deze mindere wedstrijd heeft het elftal ook andere dieptepunten gekend. “De wedstrijd tegen de Noormannen die wij op één of andere manier verloren. We waren aan het domineren en toch kwamen we achter. Vervolgens maakte wij 1-1 uit een vrije trap, maar doordat het een indirecte vrije trap was, ging het feest niet door. Daarna kregen we de 2-0 om de oren en hadden we nog minder vertrouwen”, blikken ze terug.

Op de vraag wie de grootste lolbroek binnen het elftal is kwamen er meerdere mensen naar voren. Maar de meeste spelers noemde Noël en Delano wel als grootste lolbroeken. “Noël is onze keeper die op het veld één van de beste spelers is, maar buiten het veld is hij ook een echte vrouwenverslinder, al twijfelen we wel vaak over de keuzes die hij maakt” vertellen de mannen lachend. Verder wordt ook Delano genoemd. Hij is de man achter het Instagram account van Zeelandia 7 en zorgt voor de content daarop. Maar dat is niet de enige reden dat hij genoemd wordt als lolbroek: “Delano is nu geblesseerd en kan dus geen basisplek verliezen. Nu heeft hij besloten om met de trainers te kloten in de WhatsApp groep. Zo maakt hij foto’s van kale mannen en vraagt hij of Martin, de trainer van het team die ook kaal is, aanwezig is.”

Naast de lolbroeken van Zeelandia 7, hebben ze ook een aantal koningen. Koningen van de derde helft wel te verstaan, namelijk Jim Rijkse en Martin Franke. De eerstgenoemde is de centrale verdediger van de ploeg en staat bekend als koning van de atjes. “Martin, ook wel bekent als onze Erik ten Hag, is vaak als eerste in de kroeg en als laatste er weer uit”, vertellen ze. Een andere mooie anekdote vertelt het team over Bram: “Bram zei dat Dion voor iedere hattrick een kratje bier zou krijgen. Inmiddels heeft Dion er al 47 in liggen en daarmee al tien kratjes ontvangen.”
Vooraf aan het seizoen was de doelstelling van het team om kampioen te worden. “Dit werd alleen snel weer de grond ingedrukt sinds wij dramatisch aan het seizoen zijn begonnen. Voor de komende wedstrijden is ons plan om gewoon alles te winnen”, aldus Zeelandia 7. In de laatste wedstrijd gaat het elftal het veld in met een soort pretopstelling: “De trainers gaan hierbij het veld in en de rest gaat lootjes trekken voor hun positie.”

Als laatst wil het team de sponsor bedanken. “Onze teamsponsor is bouwbedrijf Rijke. Dit bedrijf is van Collin zijn vader. Hij durfde het aan om de stichting te sponsoren. Hier zijn wij enorm dankbaar voor. Dus als er iets gemaakt moet worden bij je thuis, kennen wij nog wel een adresje”, sluiten ze af.

Klik op Zeelandia Middelburg voor het laatste artikel over de club.