SEROOSKERKE – Op jonge leeftijd was hij al actief binnen één van de toonaangevende BVO’s van Nederland. Bij AZ Alkmaar werkte Wesley Visser 13 seizoenen als jeugdtrainer én was er wedstrijdanalist bij het eerste elftal, waar hij werkte met trainers als Gertjan Verbeek, Dick Advocaat, Marco van Basten en John van de Brom. De keuze voor familie en Zeeland brachten hem enkele jaren geleden terug naar Zoutelande en werkte hij bij enkele Zeeuwse clubs. Dit seizoen als nieuwe hoofdtrainer van v.v. Serooskerke.

banner_koningsport_small_VJ
“Dat was een kans die ik niet kon laten lopen. Of zoals ze dat soms zeggen ‘een toevallig passerende trein’. En daar ben ik opgesprongen. Ik was trainer bij VCK en had het goed naar de zin, maar als je dan de kans krijgt om op een hoger niveau te gaan werken was voor mij de keus snel gemaakt. Ik heb enkele gesprekken gehad met Serooskerke en dat voelde goed. Er ligt een mooie nieuwe uitdaging en die wil ik graag aangaan.”

”Van mijn periode bij AZ heb ik destijds enorm veel geleerd. We woonden toen in Heerhugowaard, waar ook mijn vrouw een managementfunctie had bij AZ. Ik had er echter geen mogelijkheden om door te groeien binnen de jeugd, mede ook omdat mij een achtergrond als prof ontbrak. Ik heb toe tussentijds nog gewerkt bij v.v. Terneuzen als hoofdtrainer, maar dat was geen succes. Ik pendelde naar Zeeland en dacht het daar als jonge trainer uit het profvoetbal wel even te gaan doen…. Niet dus. Dat heeft me wel mede gevormd als trainer en gemaakt tot de trainer die ik nu ben. Want het zijn toch echt twee totaal verschillend dimensies. Daarna ben ik nog anderhalf jaar trainer geweest bij Texel’94. Mooi tijd, afgesloten met promotie naar de tweede klasse. Ook bij Reigerboys in Heerhugowaard gewerkt tot we terugkeerden naar Zeeland, omdat mijn vrouw last kreeg van heimwee. Daarna dus hier als trainer aan de slag gegaan.”

Hij ging echter eerst bij De Meeuwen een kijkje in de keuken nemen, werd lid van de TC bij de club en ging aan de slag bij de sponsorgroep. Een heel andere kant in eerste instantie. “Dat was het zeker, maar ook heel leerzaam. Je bekijkt het voetbal van een totaal andere invalshoek. Ze polsten me ook of ik geen trainer wilde worden, maar ik wilde niet bij de club uit mijn eigen woonplaats werken, dat wil ik gescheiden houden hoe mooi ik de club ook vind.”

Het werd uiteindelijk dus VCK, waar hij in het seizoen dat hij er actief was, verschillende jeugdspelers inpaste en succesvol afsloot met een periodetitel. “Dat zag er in het begin niet naar uit, want de start was moeizaam. Er moest worden doorgeselecteerd en dat ging niet zonder slag of stoot. Maar ik heb doorgezet en uiteindelijk is het gaan lopen. Het was de bedoeling om daar nog wat jaren aan vast te plakken maar toen werd ik benaderd door Serooskerke…”

De uitdaging van werken op een hoger niveau sprak Visser aan en hij ging in gesprek met de blauwhemden. “En gaandeweg het contact werd ik enthousiaster en heb toen besloten om de overstap te maken. Er is veel potentie hier, een goede spelersgroep waarin nog heel veel groei zit. Dus dat is voor mij een drive om eruit te halen wat er mogelijk is. We hebben met elkaar hardop uitgesproken dat we de top willen uitdagen met aantrekkelijk, aanvallende voetbal. Het is nu aan ons om het op het veld te gaan waarmaken. Alles zit in mijn ogen op dit niveau dicht tegen elkaar aan. We leggen de lat bewust heel hoog, maar we willen spelen voor de prijzen. Dus minimaal een periodetitel en wellicht wel meedoen voor nog meer.”

Klik hier voor meer informatie over VV Serooskerke
Klik hier voor meer artikelen over VV Serooskerke