MIDDELBURG – Net als de grote buurman Zeelandia-Middelburg is Sportpark De Veerse Poort de thuisbasis van zaterdagvierdeklasser MZVC. Dat is echter wel zowat de enige overeenkomst tussen beide clubs. Met Stéphane Cépèro keert er dit seizoen een oude bekende terug als hoofdtrainer. Afgelopen seizoen was hij al enkele maanden interim-trainer, maar na het vertrek van Jacques Blijlevens staat hij wederom als eindverantwoordelijke voor de groep.

banner_koningsport_small_VJ
Toen de club in april 2000 werd opgericht was Cépèro er actief als speler, terwijl hij tussen 2011 en 2014 als trainer voor de groep stond. Hij promoveerde destijds twee keer en bracht MZVC van de vierde- naar de tweede klasse. “En helaas zat er ook één degradatie bij in mijn vorige periode. Het mooie aan de club is, dat iedereen graag voor MZVC wil voetballen, dat het er erg gemoedelijk aan toegaat. Als je resultaten boekt is dat mooi meegenomen, maar de basis van alles is dat er een goede sfeer moet zijn, spelers met plezier naar de club komen en vooruitgang boeken. Dat zijn elementen die ik ook als trainer nastreef.”

De kleinschaligheid, gekoppeld aan plezier en gemoedelijkheid is een identiteit die Cépèro enorm waardeert en waarin hij prettig kan werken als trainer. “Ik heb bij twee soortgelijke clubs als trainer gewerkt en ik moet zeggen dat ik me in zo’n omgeving enorm prettig voel. Spelers hebben een grote bereidheid ook naar elkaar toe en we hebben een goeie groep. Er is routine in de persoon van Geert Bosschaart en er zijn jonge talenten die nog stappen kunnen en moeten maken. Samen met medetrainer John Bentschap-Knook probeer ik hen daarin te ondersteunen en door middel van een persoonlijke aanpak in oefenstof en coaching ze te laten groeien.”

Cépèro ziet zichzelf als een stimulerende trainer en wil in zijn aanpak en voetbalvisie altijd uitgaan van het positieve. “Spelers doen dingen in mijn ogen niet expres fout. Dus wat heeft het voor zin om te gaan schreeuwen of ze negatief te benaderen. Daar is nog nooit iemand beter van gaan spelen. Dat past ook niet bij mij. En zeker nu na die hele corona-periode is het gewoon fijn dat we met elkaar weer op het veld kunnen staan. Dat zal wennen zijn, aanpassingen vergen ook. In benadering, maar ook qua inrichting van trainingen, kleedkamers, met besprekingen en ga zo maar door. Iedereen heeft grote bereidheid om ervoor te gaan. Iedereen wil ook. Met VC Vlissingen is er een ploeg uit de buitencategorie bijgekomen. Waar wij onszelf uiteindelijk nestelen, dat zal afhankelijk zijn van de start én of iedereen fit blijft. Als het meezit, dan kunnen we misschien wel voor een verrassing zorgen. Maar, als na afloop van het seizoen de spelers kunnen terugkijken op een mooi jaar en ze hebben genoten, dan is me dat nog veel meer waard.”

Klik hier voor meer informatie over MZVC
Klik hier voor meer artikelen over MZVC