WESTKAPELLE – Hij mag zich met ruim tweehonderdvijftig treffers onbedreigd de ‘all-time-clubtopscorer’ van v.v. De Noormannen noemen. Aanvaller Mark Minderhoud is ook de enige Zeeuwse speler die de afgelopen 21 seizoenen in elke bekercompetitie heeft gescoord. En met zijn 38 jaar bewijst hij bij de ploeg uit Westkapelle nog vrijwel wekelijks zijn waarde.

banner_koningsport_small_VJ
“Dat laatste is voor mezelf overigens wel elk seizoen na de winterstop een belangrijke graadmeter. Dan stel ik mezelf altijd drie vragen: heb ik er nog voldoende lol in? Kan het lichaam de belasting nog altijd aan? Willen ze me nog en ben ik nog voldoende waardevol voor het elftal? Als ik op één van die drie vragen een twijfel voel, dan is het moment gekomen om te stoppen. Maar tot op heden is dat totaal niet aan de orde, dus ga ik door zolang het goed blijft gaan.”

Minderhoud is zonder twijfel een belangrijk verlengstuk in het veld van trainer Lennard Kerkhove, die alweer aan zijn zesde seizoen als hoofdtrainer is begonnen. “Het is voor mij ook belangrijk dat Lennard hier nog is, want ik denk dat ik niet meer doorga als er een andere trainer zou komen. Nu weet je wat je aan elkaar hebt en om dan op mijn leeftijd nog te moeten gaan wennen aan een andere speelstijl, manier van trainen of werkwijze, dat lijkt me een brug te ver. Dus ook dat speelt altijd wel mee in de overweging er nog een jaartje aan vast te plakken hier.”

Met uitzondering van twee seizoenen VC Vlissingen is de veelscorende aanvaller al zijn gehele voetballeventje actief op Sportpark De Prelaat en doorliep er alle jeugdlichtingen om op zijn vijftiende de debuteren in het eerste elftal. Daar bleek hij een neusje voor de goal te hebben en was hij met meer dan 260 doelpunten meer dan belangrijk voor de club. Ondanks dat hij nu in Oost-Souburg woont, zijn beide zoontjes bij RCS spelen en Minderhoud er trainer is van de JO7 en JO10,  reist hij toch trouw drie keer per week naar zijn geboortegrond Westkapelle. “Ik ben van nature altijd fanatiek geweest en sla ook liefst geen training over. Dat zat er altijd in en dat is nu nog altijd zo. We hebben gelukkig nu een gretige groep met een mooie mix van ervaren dertigers en jonge jongens. Jammer genoeg is de selectie wel smal en zit er niet direct een lichting aan te komen waaruit we kunnen gaan putten voor de toekomst. Maar als we iedereen zoveel mogelijk fit weten te houden, dan moeten we zeker dit aankomende seizoen in de middenmoot kunnen meekomen. En na die coronaperiode die voor een abrupt einde zorgde van het afgelopen seizoen, is iedereen hongerig en gretig om weer te mogen voetballen.”

De coronaperiode, dat was afgelopen competitie misschien wel de redding voor De Noormannen geweest. Toen ze voorlaatste stonden ging er een streep door het seizoen en mogen ze nu opnieuw in de Derde Klasse A uitkomen. “We zullen het nooit weten hoe we waren geëindigd. We zaten op het laatst weer in een betere periode en kregen nog veel directe concurrenten. Maar dat is voorbij en nu moeten we ons richten op dit seizoen. Ik denk dat we toch wel kunnen verrassen, dat hebben we tegen de topteams ook geregeld bewezen. Zaak is nu om ook tegen concurrenten punten te pakken. En daar probeer ik met coaching, voorop gaan in de strijd, assists en goals mijn bijdrage aan te leveren. Zolang ik daarmee van meerwaarde kan zijn, dan plak ik er met plezier nog wat wedstrijden aan vast.”

Klik hier voor meer informatie over VV De Noormannen
Klik hier voor meer artikelen over VV De Noormannen