Hicham Bouzambou (17) is een aanvallende middenvelder van het eerste elftal van VC Vlissingen. Hij is nu al bezig met zijn tweede seizoen in het eerste. Al vanaf kleins af aan speelt Hicham bij Vlissingen. Hij heeft dus al op een vroege leeftijd zijn debuut mogen maken.

banner_koningsport_small_VJ

Hicham heeft nog 2 jaar ergens anders gevoetbald dan bij Vlissingen. “Ik begon bij de F pupillen en heb in de D pupillen een overstap gemaakt naar de jeugd voetbal opleiding zeeland (JVOZ). Maar na 2 jaar ben ik weer teruggekeerd naar VC Vlissingen. Ik begon op mijn 4e met voetballen en dat kan ik me nog goed herinneren. We trainden op de woensdagen om 17:30 uur op het veld. Op mijn 15e heb ik mijn debuut gemaakt voor het eerste elftal en daar ben ik erg bij mee, want niet iedereen krijgt op zo een jonge leeftijd al die kans. Daarvoor wil ik Thomas Ragut bedanken. Hij heeft mij toen de kans gegeven om te spelen”.

Hicham kijkt even terug op de laatste wedstrijd van Vlissingen. “Ons laatste wedstrijd was een thuiswedstrijd tegen Jong Ambon uit Middelburg. Het was een regenachtige dag op het hoofdveld. We begonnen erg sterk aan de wedstrijd maar het was toch Jong Ambon die een grote kans kreeg op het begin. Maar het was te danken aan Karim Ben Sellam dat er geen 0-1 op het scoreboord stond. Na een half uur was het wel raak, Hoessein Bouzambou scoorde de 1-0 en ook de 2-0. En zo gingen we rusten met 2-0 in het voordeel van ons. Na een aantal minuten na de rust scoorden we de 3-0 en daarna ging het heel snel. We hadden hele mooie aanvallen aan de zijkanten en scoorden zo de 4-0. Uiteindelijk werd het 7-0 voor Vlissingen. Hoessein Bouzambou scoorden zijn 100e doelpunt voor het hoogste amateurteam van Vlissingen. De man of the match ging naar mijn ogen uit naar Hoessein Bouzambou. Er zijn een aantal spelers bij ons in het team die veel voetbalervaring hebben. Zo ook Hoessein, die wedstrijd scoorde hij er 4 , hij speelde een goede wedstrijd en deed wat er werd verwacht van hem”.

De komende wedstrijd zal nog wel een tijdje duren aangezien de coronamaatregelen de gedurende aantal weken al het amateurvoetbal heeft stopgezet. “We moeten zo snel mogelijk met ze alle uit deze lastige periode zien te komen en hopen dat we zo snel mogelijk weer het veld op kunnen”.

Hicham hoop dit seizoen nog in actie te komen met Vlissingen. “Persoonlijk wil ik dit seizoen 10 goals maken in de competitie. Ik zit nu op 3 competitiegoals dus ik hoop dat ik mijn persoonlijke doel haal. Ik hoop aan het eind van het seizoen kampioen te worden en uit te komen in de 3e klasse. We staan nu bovenaan met 12 punten uit 4 wedstrijden”.

Klik hier voor meer informatie over VC Vlissingen
Klik hier voor meer artikelen over VC Vlissingen