De mannen van GPC Vlissingen 2 spelen voor het eerste seizoen in deze samenstelling. De ploeg met een goede mix van jong en oud staat momenteel bovenaan in de derde klasse.

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree Het elftal speelt dus sinds dit seizoen pas samen, maar de sfeer binnen de ploeg was er al direct vanaf het begin. “We zijn dit seizoen met jonge en wat meer ervaren spelers samen gesmolten tot één groep. We hebben een jonge assistent en een trainer die de groep goed aanvoelt. Zowel de jonge als de oude generatie zijn vrienden van elkaar en stappen door de voetbal ook regelmatig met elkaar”, aldus GPC 2.

Periodekampioen
In dit seizoen heeft de ploeg mooie en minder mooie momenten meegemaakt. “Het dieptepunt voor ons dit jaar was het cruciale puntenverlies in de uitwedstrijd tegen Lewedorpse boys. Iedereen presteerde ondermaats en we gingen met 3-0 onderuit. Hierdoor kunnen wij ons geen enkele misstap meer permitteren in de strijd om het kampioenschap”, vertellen ze. Buiten deze nederlaag om staat het team nog wel bovenaan en is de nacompetitie voor het team wel al een feit door de gewonnen periode. “Dit was ook ons hoogtepunt dit jaar. We verzekerde onszelf hiervoor door in de eerste helft al met 5-0 voor te staan tegen het tweede elftal van de Noormannen”, vullen ze aan.

Altijd in voor een lach
Op de vraag wie de grootste lolbroek is binnen het elftal, schuiven ze de doelman naar voren: “Onze keeper Steven Manz is altijd in voor een lach.” Plezier is voor de mannen dan ook enorm belangrijk, zowel voor als na de wedstrijd. “Naast een lolletje zorgt Steven er ook altijd voor dat hij scherp is om ons te motiveren. Hij is een enorm belangrijke schakel dit jaar”, vertellen de heren. Verder wordt Tyron genoemd als koning van de derde helft. “Hij is het meest ervaren binnen het team, zowel op als naast het veld. Hij heeft meer derde helft minuten op zijn naam staan dan wedstrijdminuten. Veel spelers hebben, tevergeefs, geprobeerd om zijn drinktempo bij te benen”, gaat het team verder.
Hoogtepunten
Naast de wedstrijd tegen de Noormannen, waarbij ze periodekampioen werden, heeft het team dit seizoen meer mooie wedstrijden gespeeld. “Tot nu toe was de 10-0 winst op Veere 2 de mooiste wedstrijd. Op dat moment waren zij onze directe concurrent en die hebben we dus flink aangepakt, echter moet de mooiste wedstrijd van dit seizoen nog komen”, blikken ze vooruit. Het team heeft meerdere mooie momenten gekend. Onder andere bij het team uitje in Antwerpen: “Op de terugweg moesten we tot drie keer toe stoppen op de vluchtstrook omdat Zico nog steeds niet helemaal fit was. Bij één van die stops raakte Dirk ook nog zijn telefoon kwijt, die we driehonderd meter verder terugvonden in de bosjes.”

Sponsoren
Als laatst wil het team nog de sponsoren bedanken. “Dankzij ZMC en Jesper de Vlieger lopen wij dit jaar in keurige kledij. Hij heeft ervoor gezorgd dat wij een polo, trainingspak en wedstrijdtenue hebben”, sluiten ze af.

Foto van Desireefotografie

Klik op GPC Vlissingen voor het laatste artikel over de club.