SJOSerooskerkeVeere_jeugdopleiding

SEROOSKERKE/VEERE – Voetballen deed Dennis Marinissen alleen bij v.v. Domburg, waar hij vanaf de jongste jeugd tot en met de senioren actief was. Nadat hij als voetballer was gestopt en verhuisde naar Serooskerke rolde hij in 2018 toch weer terug het verenigingsleven in. Niet als speler, maar als jeugdtrainer bij de SJO Serooskerke/Veere waar zijn eigen zoon ging spelen in de JO7.

Inmiddels is Marinissen bezig aan zijn vierde seizoen bij de SJO, waar hij nu een andere rol vervult bij de JO10. “De eerste drie seizoenen nam ik zowel de trainingen als de coaching voor mijn rekening bij de JO7, JO8 en JO9. Nu hebben we anderen die als trainer veel meer bagage hebben dan ikzelf. Dus had ik geen enkele moeite om een stapje terug te doen en mezelf als leider vooral met de randzaken bezig te houden. Daarnaast doe ik op zaterdagen wel altijd de coaching, omdat de drie trainers zelf nog actief zijn als speler.”

Omdat hij pas vier seizoenen binnen de SJO actief is, heeft Marinissen geen verleden bij één van beide clubs en weet dus niet beter dan dat er een samenwerking is tussen Serooskerke en Veere. “Ik ben daarin ook heel nuchter. Als je goed om je heen kijkt zie je het steeds meer en vaker ontstaan dat clubs moéten samenwerken. Dat is hier niet anders. Op deze manier is het toch perfect opgelost? Alle leeftijdscategorieën zijn op deze manier bezet en spelers en speelsters kunnen met eigen leeftijdsgenootjes voetballen en moeten niet vervroegd worden doorgeschoven uit noodzaak. Het is gewoon genieten als je iedereen vol vreugde en plezier over het veld ziet rennen en beter ziet worden.”

Bij de JO10-1 geniet hij in zijn huidige rol wekelijks van de ontwikkeling die de spelers doormaken en de spelvreugde die ze laten zien. “Er wordt tot aan de JO11 niet gewerkt met rangen en standen, maar toch weten ze zelf ook wel of ze het goed doen of niet. En tot nu toe zie je dat ze mooie wedstrijden op de mat leggen en zijn ze heel fanatiek. Het is een leuk team en wat ook heel erg belangrijk is, dat ze elkaar respecteren en goed met elkaar overweg kunnen.”

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree

Door als leider een vrijwilligersrol te vervullen, wil Marinissen zichzelf proberen om dienstbaar te maken voor de vereniging. “Vele handen maken licht werk zeg ik altijd. En daarbij vind ik het ook gewoon mooi om een betrokken ouder te zijn. De rol die ik nu vervul als leider en als coach op zaterdag, dat past me beter en geeft me vooral heel veel voldoening en energie.”

Klik de link voor een recent artikel over SJO Serooskerke/Veere