KOUDEKERKE – Dat de ploeg dit seizoen zou kunnen meestrijden voor een prijs had men bij VCK wel verwacht, maar dat het zo lang en dicht in het kielzorg van Zeelandia Middelburg en Luctor Heinkenszand zou blijven…. ‘Het gaat niet onaardig, zelf heel goed. We presteren misschien wel boven verwachting als je naar de resultaten kijk’, zegt middenvelder Timo Harinck.
0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree
De twee gedoodverfde titelfavorieten zijn voor de Koudekerkse formatie zelf volledig binnen handbereik met een flinke reeks wedstrijden voor de boeg. “Dat hadden we vooraf ook niet verwacht. We hadden de doelstelling uitgesproken, dat we wilden proberen een prijs te pakken. Maar dan meer in de vorm van een periodetitel. Als je dan ziet hoe we al het gehele seizoen constant presteren, dan zitten we daar erg dichtbij. Wellicht dat we een periode op eigen kracht kunnen pakken of er uiteindelijk eentje kunnen overnemen. Dat zou al mooi zijn, wie weet wat er nog meer inzit. Want we moeten ook nog tegen Zeelandia Middelburg en Luctor Heinkenszand spelen, dan weten we pas echt waar we staan.”

Harinck (22) is de jongere broer van aanvoerder Jesper Harinck en momenteel wekelijks basisspeler in het elftal van de trainers Huib en Aloys Meerman en al sinds hij kan rennen en onder een bal kan trappen, draagt hij het witzwart van VCK om de schouders. En sinds dit seizoen mag hij zich ook vast basisspeler noemen als controleur op het middenveld.

“Ik heb niet alles gespeeld, want vanwege corona en een blessure heb ik een paar duels gemist. Maar de rest was ik wel basisspeler en dat is mooi. We hebben een veelal jonge groep, met een paar oudere spelers, maar we hebben vooral ook een heel brede selectie. De plekken zijn daardoor ‘duur’, want we zijn nagenoeg allemaal fit en iedereen wil natuurlijk spelen. Dus dat ik vrijwel wekelijks in de basis sta, daar ben ik best trots op. Al heb ik wel het besef dat ik elke training en wedstrijd er moet staan. Dat is ook goed, want zou hou je de boel wel scherp.”

De stabiliteit binnen de selectie zorgt dus voor de prima reeks wedstrijden die VCK dit seizoen heeft weten neer te zetten. Ook Harinck zelf is wel tevreden met hoe hij zelf presteert tot nu toe. Al ziet hij nog volop verbeterpunten. “Ik probeer te zorgen voor de balans op het middenveld, samen met Wessel de Visser. Ondanks dat we een jonge groep hebben, staan we prima in het veld en dat betaalt zich uit met goede uitslagen. Waar ik zelf nog ontevreden over ben, dat is mijn rendement in aanvallend opzicht. Als middenvelder, ondanks dat ik meer controlerend speel, vind ik dat ik meer goals en assists moet kunnen overleggen. Ik heb er nu eentje gescoord, maar als middenvelder moet dat aantal tot minimaal naar de zeven of acht goals. Dus wat dat betreft moet het zeker nog beter.”
Of de ploeg momenteel goed genoeg is voor een echte stap hogerop, daarover is de jonge middenvelder duidelijk: “Structureel nog niet. Dan zal de selectie toch wel wat versterking nodig hebben. We ontwikkelen ons als ploeg goed en ook vanuit de jeugd komen er jongens aan. Maar dat is nog niet voor de korte termijn. We halen er nu denk ik meer dan het maximale uit en daar moeten we blij mee zijn. Als kansen zich voordoen moet je ze pakken, maar als ik realistisch kijk dan is wat we nu presteren als selectie al enorm knap.”

Klik op VCK voor het laatste artikel over de club.