vvSerooskerke_EvertWisse

SEROOSKERKE – Wie in augustus had gezegd dat hij zou worden gebeld om nog een keer hoofdtrainer te worden bij een eerste elftal, die had Evert Wisse waarschijnlijk voor ‘gek’ verklaard. Toch kreeg hij een onverwacht belletje in oktober 2021 om Wesley Visser op te volgen bij vv Serooskerke. Wisse, toen al actief als trainer bij De Meeuwen-3, stemde in. Sindsdien vervult hij en ‘dubbelfunctie’ en bevalt hem meer dan uitstekend.

“Het is voor een trainer natuurlijk nooit ideaal als je zo laat bij een spelersgroep betrokken raakt. En bovendien ook nog bij een andere vereniging. Toch kon ik het verzoek vanuit Serooskerke niet onbeantwoord laten en ik ben er vol overgave ingestapt. En ik heb, ondanks dat we sportief niet staan waar we zouden willen, de afgelopen maanden als fantastisch ervaren. Het is een geweldige vereniging, een enthousiaste spelersgroep, alles is perfect geregeld en er lopen enorm veel vrijwilligers rond. We hopen dat we het redden om in de tweede klasse te blijven, al zijn we realistisch genoeg om te weten dat dit een heel zware klus gaat worden.”

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree

Wisse, die om de week ook nog op het veld staat als trainer bij De Meeuwen-3 en lid is van de technische commissie bij de tweedeklasser uit Zoutelande, ziet bij Serooskerke een superleuke groep spelers die er meer dan maximaal voor gaat. Maar het gehele seizoen al zit de club in de spreekwoordelijke hoek waar de klappen vallen. Zware blessuregevallen van sleutelspelers dunden de selectie aardig uit, wat ook zijn weerslag heeft op de resultaten. “In het tussenseizoen vertrokken wat spelers, vertrok ineens de trainer na een paar competitiewedstrijden en een paar bepalende jongens kregen te kampen met zwaar fysiek ongemak. Dat vang je niet zomaar op, zeker niet bij een dorpsclub als Serooskerke. Willen we écht meedoen in de tweede klasse dan moet iedereen fit en top zijn, maar helaas is dat verre van het geval. En dan sta je waar je nu staat. Jammer, maar het is niet anders.”

De ervaren oud-trainer van onder andere De Noormannen, De Meeuwen en Arnemuiden weet dat het geen eenvoudige klus wordt om de komende maanden boven de rode streep te finishen. Desondanks geniet hij met volle teugen van zijn ‘laatste kunstje’ als hoofdtrainer en met name van de ontwikkeling van de jongere spelers in zijn selectie. “Er krijgen nu jonge jongens veel kansen op speelminuten. Die moeten aanpoten in de tweede klasse, maar ze maken mooie stappen. Toch merk je dat ze wat ervaring missen en dat kost punten. Geen verwijt maar realiteit. Hopelijk kunnen we in het restant nog wat punten pakken, dat moet ook willen we kans maken. Maar in het voetbal weet je nooit hoe de bal rolt, dus we blijven er vol voor gaan en dan zien we wel of we het uiteindelijk gaan redden. Iedereen doet er alles aan en mocht dat niet genoeg zijn, dan is het helaas niet anders.”

Klik de link voor een recent artikel over vv Serooskerke