WESTKAPELLE – Blessures en ook wel wat coronagevallen. Het zorgt er dit seizoen bij De Noormannen in grote mate voor, dat de spoeling qua keuzes voor trainer Lennard Kerkhove. En het maakt dat De Noormannen meer dan ze lief is naar onder moet kijken. Dat beaamt ook middenvelder Emiel Minderhoud, die desondanks hoopt (en er ook vanuit gaat) dat zijn ploeg derdeklasser blijft.

“Tot op heden loopt het verre van gewenst en zéker niet gesmeerd als je naar onze prestaties kijkt. Het is óf winnen óf verliezen en dat laatste helaas meer dan we zouden willen. We hebben, als iedereen fit is, absoluut een selectie die voldoende kwaliteit heeft om in deze klasse te kunnen meedraaien. Alleen is de spoeling erg dun…”

Ook Minderhoud (19) zelf ontkwam niet aan het blessurespook, want in de wedstrijd tegen GPC eind maart moest de middenvelder zichzelf met een achillespeesblessure laten vervangen en kreeg hij er ook nog corona bovenop. “Dat die twee tegelijk kwamen, dat was dan wel weer een meevaller bij een sportieve tegenvaller natuurlijk. Hopelijk herstelt het allemaal snel en kan ik weer aansluiten bij de groep. We zitten in een fase dat we iedereen goed kunnen gebruiken.”

De inwoner van Westkapelle begon als klein jochie bij De Noormannen en speelde ook nog drie seizoenen bij Zeelandia Middelburg. Twee seizoenen in de JO19 en een jaar bij het tweede elftal van de Middelburgse ploeg, momenteel koploper in de 3e Klasse A. “Het kostte me best veel tijd om voor trainingen en wedstrijden heen en weer te pendelen. Bovendien wilde ik graag zo hoog mogelijk spelen en dacht ik daarop veel meer kans te hebben bij De Noormannen. Daarom ben ik vorig seizoen teruggekeerd. Alleen was het toen wel zuur, dat na drie wedstrijden het seizoen erop zat vanwege corona. Dit jaar heb ik wel een basisplek weten te veroveren en heb ik toch al heel veel speelminuten gemaakt, dus de keus is achteraf een goeie gebleken.”

Hoe het seizoen gaat eindigen, dat durft hij niet te voorspellen. “Daarvoor hebben we simpelweg teveel en te vaak wisselingen in het elftal. Het maakt dat het lastig is om automatismen te kregen en dat zie je terug in ons veldspel. Ik probeer gewoon elke wedstrijd dat ik speel mijn steentje bij te dragen richting lijfsbehoud. Daarin heb ik wel vertrouwen dat dit ons uiteindelijk gaat lukken. Daarvoor hebben we dan toch genoeg kwaliteit in de spelersgroep.”

Richting de toekomst is het nog ongewis of Minderhoud, die overigens ook als aanvaller uit de voeten kan, komend jaar nog actief is op Sportpark Prelaat. “Ik ga volgend schooljaar Filosofie studeren aan de Hogeschool Utrecht. Dus dan ben ik wel afhankelijk hoe mijn lesdagen eruit komen te zien. En of het dan ook haalbaar blijkt om heen en weer te reizen naar Zeeland. Of ik dan bijvoorbeeld doordeweeks kan trainen in Utrecht en in de weekenden bij De Noormannen kan spelen. Maar daarvoor is het allemaal nog veel te vroeg. Het draait vooral om nu en dan zet ik me sowieso tot het eind van dit seizoen vol overgave in om in het restant die handhaving te bewerkstellingen. Want dat is nu het enige wat telt.”

Klik op De Noormannen voor het laatste artikel van de club.