jort-zuidhof

Jort Zuidhof is 17 jaar en speelt bij VV Veere. Hij maakte op zijn 16e zijn debuut in het tweede elftal van Veere en komt dit seizoen uit voor het eerste. Heel de jeugd heeft Jort bij de VV Veere gespeeld, maar hij heeft ondertussen dus al de stap gemaakt naar de senioren. Jort kan spelen als rechtsback of als rechter middenvelder.

banner_koningsport_small_VJ

Hoe is Jort deze zomer eigenlijk fit gebleven? In deze tijd was dat natuurlijk extra lastig omdat corona roet in het eten gooide. “Ik ben deze zomer fit gebleven door veel te fietsen. Ik vind het ook leuk om te doen dus ging ik vaak een rondje om het Veersemeer fietsen en zo nu en dan richting Goes. Dit deed ik ongeveer 2 tot 3 keer in de week. Het 3e elftal van ons is heel de zomer door blijven trainen op een veldje in Vrouwenpolder. Daar trainde ik elke woensdag mee. Na het trainen deden we gewoon een partijtje. Na afloop bleven we nog hangen voor een hapje en drankje. Door het voetballen en het fietsen ben ik in conditie gebleven”.

Jort is positief over hoe het team eruit ziet komend seizoen. “We hebben een leuk en goed team, vind ik. We hebben veel creativiteit met de mannen die ook bij Groene ster voetballen en veel snelheid van voren. We hebben een goede verdediging en de keeper die alles aanstuurt vanuit zijn goal. Met een paar jonge gasten (zoals ik) die alles geven en een paar die al een hele hoop ervaring hebben, denk ik, dat wij een team zijn die best wel wat neer kunnen gaan zetten. Ook met Danny Magito, onze trainer, die enorm fanatiek is en echt bovenop het team zit. De mannen die al 10 jaar in het eerste elftal zitten moet je er ook gewoon bij hebben. Die hebben een bepaalde rust aan de bal en zorgen dat jongens die net aankomen goed worden ontvangen. Dus een fijn team met een goede sfeer onderling”.

Jort hoopt dan ook om mee te kunnen doen in het linker rijtje met Veere. “Ik hoop met de club gewoon een goede 3e klasser te worden. Dus niet dat we moeten vechten om de degradatie. Ik denk dat met het team, dat we nu hebben, dat ook moet lukken. We hebben veel creativiteit op het middenveld en snelle jongens voorin. De verdediging/ goal hebben veel ervaring waardoor alles goed aangestuurd kan worden in het veld. In de beker liggen we er al uit, dus daarom ligt bij ons ook de volle focus op de competitie. Ik denk dat we dit seizoen onderin het linker rijtje mee moeten kunnen doen. Als het bij ons team eenmaal gaat lopen moet dat zeker kunnen met de kwaliteiten van ons. Het zou ook heel mooi zijn als dat gebeurt aangezien de resultaten van vorig seizoen niet denderend waren zou het een hele prestatie zijn als we dat flikken! Ik hoop in ieder geval volgend seizoen nog steeds in de derde klas te voetballen met VV Veere”.

Ook op persoonlijk vlak heeft Jort bepaalde doelen dit seizoen met VV Veere. “Ik hoop uiteindelijk een vaste waarde te kunnen worden voor het team. En ook voetballend nog veel beter te worden. Mijn sterkte ligt nu vooral bij mijn snelheid en diepgang, ik wil vooral aan de bal beter worden en een bal kunnen vasthouden”.

Wij wensen Jort Zuidhof en VV Veere veel succes dit seizoen!

Lees hier andere artikelen over VV Veere
Vindt hier meer informatie over VV Veere