CvdW Zeelandia Middelburg Joost de Kubber

Zeelandia Middelburg is club van de week, hiervoor worden een aantal mensen geïnterviewd en Joost de Kubber is er daar één van. De 26-jarige aanvoerder van het eerste is al zestien jaar betrokken bij de club en buiten dat hij zelf speelt, is hij ook nog trainer van MO12-1 en zit hij in de sponsorstichting.

Joost de Kubber is zijn voetbal carrière begonnen op zijn 5e bij Middelburg, dat later fuseerde naar Zeelandia Middelburg. Hij is bij Middelburg begonnen omdat zijn vader daar ook voetbalde sinds kleins af aan. Joost voetbalt nu al 21 jaar, daarvan heeft hij er zestien bij Zeelandia Middelburg gespeeld en vijf jaar bij andere clubs. Nu speelt hij in het eerste en is daar ook de aanvoerder.

Een goed begin is het halve werk
“Op dit moment gaat het goed, we hebben afgelopen zondag de eerste competitie wedstrijd gehad. Tegen WSC uit Waalwijk en 6-1 gewonnen. Dus dat is een aardig begin van de competitie. Ik denk dat dat wel een goede ploeg is, waarschijnlijk geen kanshebber voor de titel maar zeker wel linkerrijtje. Dus dat hebben we wel aardig gedaan.” In de beker ging het wat minder, er is twee keer verloren en maar één keer gewonnen. Niet door de poulefase dus. Maar Joost baalt er niet echt van. “Bekervoetbal zou nu pas een beetje leuk worden, als je amateurclubs tegen profclubs gaat krijgen. Liever de beker als voorbereiding zien en dan vol voor de competitie gaan.”

De sfeer in het team is hartstikke goed volgens Joost. Na elke training blijft er een vaste club van jongens hangen in de kantine. “Een gezellige ploeg en dat is goed, want team building is minstens net zo belangrijk en misschien nog wel belangrijker op ons niveau, dan dat je goede voetballers hebt. Niet alleen bij de trainingen maar ook na elke wedstrijd blijven ze. Na winst maar ook na verlies. “We hebben met zijn alle afgesproken dat we ten minste tot half zes blijven zitten, even na bespreken, gezellig bij elkaar blijven en met sponsoren en de supporters praten.”

Plezier of resultaten?
Wanneer Joost gevraagd wordt wat hij belangrijker vindt, plezier of resultaten, antwoordt hij: “Ik persoonlijk resultaten. Ik weet dat Middelburg een familie vereniging is en dat ze dat graag willen uitstralen, maar voor mij persoonlijk tellen resultaten wat zwaarder dan plezier. Ik zelf zou niet in een puur vriendenteam kunnen voetballen, ik wil gewoon winnen en zo hoog mogelijk spelen.” Hij baalt dan ook van vorig seizoen. Daarin eindigden ze mede door veel geblesseerden namelijk op de zevende plek. “Het was een heel matig seizoen.” De doelstelling voor huidig seizoen is voor Joost dan natuurlijk ook kampioen worden. In de top 3 eindigen zou hij wel kunnen accepteren, maar dan alleen als ze promoveren via de nacompetitie.

Joost is ook nog lid van de sponsorstichting. Hij is de relatie beheerder van een aantal toegewezen sponsoren, Joost houdt dus de huidige sponsoren tevreden zodat die willen blijven. Binnenkort gaat hij ook beginnen met nieuwe sponsoren werven. Voor de sponsoren wordt er op de club een sponsoravond geregeld waar sponsoren in het zonnetje worden gezet en aan de selecties van de dames 1 en heren 1 voor worden gesteld. “Het is een gezellige avond waarop sponsoren gratis kunnen eten en drinken. Daarnaast proberen we één keer per jaar naar een voetbalwedstrijd te gaan. Op kosten van de club nemen we de sponsoren mee voor een avondje voetbal. We proberen wel wat leuks voor ze te organiseren. Het tevreden houden is belangrijk, want daar kan je samen met vrijwilligers op draaien als club.”

2 comments

 1. I have noticed you don’t monetize your site, don’t waste your
  traffic, you can earn additional bucks every month.
  You can use the best adsense alternative for any type of
  website (they approve all websites), for more info simply search in gooogle: boorfe’s tips
  monetize your website

 2. Hi. I see that you don’t update your page too often. I know that writing articles is boring
  and time consuming. But did you know that there is a tool that allows you to create
  new articles using existing content (from article directories or
  other blogs from your niche)? And it does it very well.
  The new articles are high quality and pass the copyscape test.
  Search in google and try: miftolo’s tools

Geef een antwoord