Deze editie is Zeelandia Middelburg de club van de week. Deze week zullen er meerdere interviews worden afgenomen met betrokkenen bij de club uit Middelburg. In deze interviews zullen de betrokkenen meer vertellen over o.a. hun rol binnen de club, hoe ze bij Zeelandia Middelburg betrokken zijn geraakt, het afgelopen seizoen en uiteraard wordt er ook vooruitgeblikt op het aankomende seizoen.

Zeelandia Middelburg is in 2001 ontstaan door een fusie tussen M.V.& A.V. Zeelandia (1910) en M.V.& A.V. Middelburg (1916). Zeelandia was een gezellige volkse vereniging met ongeveer 250 leden. Middelburg was meer de vereniging die ging voor kwaliteit met gemiddeld ongeveer 600 leden. In de jaren zeventig was Middelburg driemaal landskampioen bij de amateurs.

De vereniging speelt zijn wedstrijden op sportpark De Veerse Poort en beschikt over vijf voetbalvelden en drie trainingsvelden waarvan er één uitgerust is met het nieuwste type kunstgras met kurk vulling i.p.v. rubber. Daaraan vast een veldschakeling met 3 miniveldjes speciaal voor de aller jongste leden.

Zeelandia Middelburg heeft ongeveer 1400 leden, met inbegrip van een bridgeafdeling en recreatieve sportgroepen voor ouderen. Zeelandia Middelburg heeft 8 seniorenelftallen, waarvan er een op zaterdag en de rest op zondag in de competitie uitkomt. De jeugdafdeling telt een kleine vijftig teams.

Zeelandia Middelburg speelt vanaf het seizoen 2013/2014 in de Tweede klasse zondag, nadat het in het seizoen 2012/13 kampioen werd in de Derde klasse. In 2015 volgde, na een nieuw kampioenschap, de promotie naar de Eerste klasse. Het seizoen erop degradeerde de club weer terug naar de Tweede klasse.

 

Geef een reactie