Zeelandia Middelburg is de club van de week en dan wordt er altijd een clubicoon geïnterviewd. In dit geval wordt vrijwilliger Arjen Visser (48) het een en ander gevraagd over zijn betrokkenheid bij de club en de club in het algemeen.

‘’Ik heet Arjen Visser, maar iedereen noemt me Arie’’, zegt hij direct. Arie vertelt dat hij sinds 1995 betrokken bij Zeelandia Middelburg. Oude vrienden hadden hem destijds overgehaald te gaan voetballen bij de club. Dit heeft hij acht jaar kunnen doen, totdat hij een knieblessure kreeg en moest stoppen. Maar voetballen is niet waar iedereen hem van kent, dat is om zijn activiteiten als vrijwilliger.

Werkzaamheden

‘’In mijn eerste jaar bij de club, toen ik nog voetbalde, begon ik al met het draaien van bardiensten en met andere diverse klusjes doen.’’ Bardiensten draait Arie niet meer, maar hij zit onder andere in de technische commissie senioren. Hij doet nog meer bij de club uit Zeeland. ‘’Ik ben nu trainer en leider van het team van mijn eigen zoon, samen met twee andere begeleiders. We zaten als een paar jaar te wachten totdat hij oud genoeg is om te voetballen. Dat is bij het vierde van de O-7 en het is echt fantastisch om trainer te zijn. Hij is nu vijf jaar en heeft vorige week zijn eerste wedstrijd gespeeld, dat was ontzettend leuk’’, vertelt Arie.

Arie is trainer van nog een elftal, namelijk het tweede van Zeelandia Middelburg. Dat elftal komt uit in de zaterdag reserve derde klasse. ‘’Bij dit team ben ik zelf gaan voetballen in ’95 tot ik moest stoppen. Eigenlijk is dit team als een rode draad door mijn voetballeven gegaan. Ik ben nu alweer drie jaar trainer van het team, nadat ik daarvoor ook al een jaar of zes trainer van dit elftal ben geweest’’, zegt de oefenmeester. Hij is tussendoor drie jaar gestopt omdat hij die periode teammanager van het eerste was. Ook heeft hij meerdere malen een andere tussenstap gemaakt. ‘’Maar ik kom altijd weer op het oude nest terug.’’

Ondanks dat het lastig lijkt om alle verschillende taken bij de club te combineren, is het geen probleem voor Arie. ‘’De twee teams die ik training geef trainen op dezelfde avond en ook de besprekingen van de technische commissie kan ik dan vaak doen.’’ De periodes dat er niet gevoetbald wordt zijn het drukst voor hem. In winsterstop en de zomervakantie moeten alle voorbereidingen worden gedaan. ‘’Dat kost het meeste tijd, als het eenmaal loopt dan wijst het zichzelf meestal wel.

Zeelandia Middelburg

‘’Het is een grote vereniging, maar toch ook een echte familievereniging. Middelburg is niet zo’n grote stad, dus je kent elkaar. De mensen van mijn leeftijd hebben ook kinderen op de club, die je ziet rondlopen. Je ziet gewoon heel veel plezier op de velden’’, aldus Arie. Hij spreekt zelfs over een voorbeeldclub voor de regio. ‘’Soms heb je het niet in de gaten, maar er zijn heel veel mensen betrokken bij de club. Bij evenementen zie je dat, de grootsheid ervan. Allemaal enthousiaste mensen en daar wordt je zelf ook enthousiast van’’, vertelt hij met overtuiging.

Voor het eerste elftal heeft Arie mooie verwachtingen, want hij ziet ‘iets gebeuren’ in het elftal en denkt dus dat er minimaal een nacompetitieplek voor promotie inzit. ‘’Ik denk dat het een heel mooi jaar gaat worden. Soms klopt het in een team, toen ik teammanager bij het eerste was hadden we dat ook. Het collectief stond er en daardoor wist je al dat je ging winnen, terwijl je niet eens per se beter bent. Dat zie ik nu weer gebeuren, ik zie een team ontstaan dat ervoor gaat en het klikt gewoon’’, sluit hij af.

Total
38
Shares

Geef een reactie