Willem Meulmeester moest vanwege blessureleed helaas vroegtijdig zijn voetbalschoenen aan de wilgen hangen. Echter werd hij daarna actief als jeugdtrainer en zette hij jarenlang het meidenvoetbal op de kaart bij VV Arnemuiden. Momenteel vervult hij de rol als wedstrijdsecretaris en bekijkt hij zijn dorpsclub op een hele andere manier. Als bestuurslid hoopt hij weer mooie successen te bereiken, evenals het kampioenschap in 2017 (zie foto). 

 

Net als vele andere clubiconen, werd ook Meulmeester op jonge leeftijd lid bij VV Arnemuiden. Hier doorliep hij als speler alle jeugdelftallen en mocht hij zelfs even ruiken aan de hoofdmacht. “Ik heb een aantal wedstrijden mogen spelen, maar vanwege een zware knieblessure moest ik helaas stoppen.” Op jonge leeftijd stoppen met je hobby, kwam ook voor Meulmeester hard aan. Op dat moment koos hij voor zijn werk in plaats van zijn voetbalcarrière. “Mijn moeder vroeg me af of ik wel goed genoeg was om mijn brood te verdienen met het voetballen, dus ik koos voor mijn werk,” geeft hij toch nog met een glimlach aan.

Echter bleef Meulmeester nog steeds verbonden met zijn geliefde dorpsclub, allereerst als jeugdtrainer. Jarenlang trainde de fanatiekeling de B-junioren en C-junioren. “Ik was nog jong en het was altijd harstikke leuk.” Uiteindelijk maakte de trainer via het schoolvoetbal een overstap naar het meidenvoetbal. “Op een gegeven moment stonden mijn buurmeisjes aan de deur en die vroegen me of het mij leuk leek om een aantal trainingen te geven voor het schoolvoetbal, nou natuurlijk zei ik toen.” Voordat hij zijn eigen team trainde, kwamen er zes meiden voetballen. “Een week later had ik er al 11 en een paar weken verder had ik opeens 16 enthousiaste meiden rondlopen.” Vanuit de jeugdcommissie werd er voorgesteld om in competitieverband te gaan voetballen, met Meulmeester als trainer. “Zodoende is er toen een meisjesteam gekomen en dat heb ik 12 jaar volgehouden met dezelfde groep.”

Naast het trainerschap, was Meulmeester ook jaren actief binnen het jeugdbestuur van VV Arnemuiden. “Maar ik draaide soms ook bardiensten of ik floot een wedstrijdje op zaterdagochtend.” Momenteel gaat er nog steeds bijna geen weekend voorbij waar Meulmeester niet te vinden is op Sportpark ’t Hart. Sinds vijf jaar maakt hij deel uit van het hoofdbestuur als wedstrijdsecretaris. “Je ziet alles een beetje van de andere kant en je moet veel dingen regelen, maar als je je werk goed hebt gedaan, dan loopt alles op rolletjes op zaterdagmorgen.”

Ook zijn vader is nog steeds actief bij de club uit het vissersdorp. “Vroeger ging ik nadat ik zelf had gevoetbald met mijn vader mee, die zelf ook nog een tijdje in het eerste heeft gespeeld. Momenteel is hij nog steeds vrijwilliger van de werkgroep, dat is wel mooi om te zien.” Meulmeester is een echt kind van de club en voelt zich na al die jaren nog steeds enorm thuis. “Het geel en rood zit in mijn bloed.”

Meer artikelen lezen over VV Arnemuiden? Klik hier.
Klik hier voor meer informatie over VV Arnemuiden.