cvdw: v.v. oostkapelle - Voorbeschouwing komend weekend

Deze editie is v.v. Oostkapelle de Club van de Week. Komend weekend speelt het eerste elftal van de club uit tegen de kersverse kampioen De Meeuwen. De thuiswedstrijd eerder dit seizoen eindigde in een 4-0 overwinning voor de club uit Oostkapelle.

Na de winterstop begon v.v. Oostkapelle sterk aan de tweede helft door de eerste drie wedstrijden te winnen. Zo wist Oostkapelle eerst uit te winnen van Terneuzense Boys (0-1), thuis met 4-0 te winnen van De Meeuwen en vervolgens uit bij Arnemuiden wederom te winnen met 1-2. Op 24 maart volgde er helaas een nederlaag uit FC Axel (2-1).

Op 31 maart wist v.v. Oostkapelle de indrukkende reeks voort te zetten door in eigen huis met 2-0 te winnen van Prinsenland. In de acht wedstrijden die hierop volgden, wist Oostkapelle ongeslagen te blijven. Zo was Oostkapelle te sterk voor de volgende teams: Serooskerke thuis (2-0), Den Bommel thuis (5-1), DBGC uit (0-4) en Nieuwdorp thuis (7-3). De volgende wedstrijden bleven onbeslist: Zwaluwe uit (2-2), Terneuzense Boys thuis (1-1), Klundert uit (1-1) en MZC’11 thuis (0-0).

Na de winterstop begon De Meeuwen, in eigen huis, met een 1-0 overwinning tegen Nieuwdorp. Een week later verloor de club uit Zoutelande wel de uitwedstrijd bij Klundert met 2-1. Op 17 februari werd er wederom verloren, dit keer van Oostkapelle. Op 24 februari wist De Meeuwen de rug weer te rechten en wist de club de uitwedstrijd bij Terneuzense Boys met 2-5 te winnen.

In de maand maart zijn de uitslagen teleurstellend geweest, zo werd er verloren van de volgende clubs: MZC’11 uit (4-1) en Serooskerke thuis (0-3). Daarnaast bleef de uitwedstrijd bij DBGC onbeslist met een eindstand van 2-2. Vanaf 7 april heeft de club uit Zoetelande alle wedstrijden weten te winnen. Zo werd er gewonnen van SSV’65 thuis (2-1), Den Bommel thuis (4-0), Nieuwdorp uit (0-2), FC Axel thuis (1-0), Zwaluwe thuis (5-0) en Arnemuiden uit (1-2).

Verwachtingen van de clubleden
Richard Louws: ‘’Thuis hebben we met 4-0 gewonnen. Die jongens kennen elkaar allemaal goed dus die stoken het vuurtje hoog op, in positieve zin van het woord. Ik verwacht een lastige wedstrijd maar wel een overwinning.’’

Jaimy Bloppoel: ‘’Voor promotie is nacompetitie spelen natuurlijk een toetje. Dat hadden we niet verwacht, maar als je kijkt hoe we de laatste maanden spelen denk ik toch dat we terecht op de tweede plek staan. Met een beetje meer geluk hadden we het de kampioen zelfs nog lastig kunnen maken. Als we nu nog naast de nacompetitie grijpen zou dat jammer zijn.’’

Hans Barth: ‘’Voor de Meeuwen staat niks meer op het spel en voor ons nog wel, want als wij op de tweede plaats eindigen dan pakken wij een periode over van De Meeuwen. Ik ben uiteraard tevreden met een overwinning, maar ook met een gelijkspel.’’

Voorspellingen voor de eindstand
Jaimy Bloppoel: 1-3 voor v.v. Oostkapelle
Richard Louws: 0-3 voor v.v. Oostkapelle

Het VoetbalJournaal bedankt v.v. Oostkapelle voor haar medewerking en wenst de club veel succes met zowel de wedstrijd als de strijd om de tweede plaats!

cvdw: v.v. oostkapelle - Voorbeschouwing komend weekend