CvdW: v.v. Oostkapelle - Hans Barth

Deze editie is v.v. Oostkapelle de Club van de Week. Deze week zullen er enkele betrokkenen van de club geïnterviewd worden over o.a. hun betrokkenheid bij v.v. Oostkapelle. Daarnaast zal er op vrijdag een voorbeschouwing geplaatst met het oog op de uitwedstrijd tegen De Meeuwen van aankomend weekend.

Voetbalvereniging Oostkapelle is opgericht in 1951. De club is een zaterdagvereniging afkomstig uit Oostkapelle in Zeeland. Op het moment telt de club vijf seniorenteams (heren), negen jeugdteams (JO) en een meidenteam (MO). Alle thuiswedstrijden van de club worden afgewerkt op Sportpark Duinhelm.

Sinds de eeuwwisseling heeft Oostkapelle in vier verschillende klasses gespeeld. Zo was de club in 2001 actief in de Hoofdklasse, van 2002 t/m 2007 in de Eerste Klasse en van 2008 t/m 2011 in de Tweede Klasse actief geweest. In 2012 speelde Oostkapelle één seizoen in de Derde Klasse, waarna de club direct weer terug promoveerde naar de Tweede Klasse. Dit was echter maar voor één seizoen en in 2014 kwam Oostkapelle wederom uit in de Derde Klasse. Sinds 2015 is v.v. Oostkapelle alweer actief in de Tweede Klasse.

Het seizoen tot nu toe
Het seizoen begon op 23 september met een uitwedstrijd tegen MZC’11 en eindigde met 2-4 in het voordeel van de bezoekers uit Oostkapelle. Na een goed begin bleef de thuiswedstrijd tegen Zwaluwe van een week later onbeslist (0-0). In oktober wist v.v. Oostkapelle 5 punten uit vijf wedstrijden te behalen: Den Bommel uit(1-4), DBGC thuis (1-4), FC Axel thuis (1-1) en Serooskerke uit (1-1).

In november wist de club wederom evenveel punten als het aantal wedstrijden te behalen, namelijk drie punten uit drie wedstrijden: Arnemuiden thuis (1-1), Prinsenland uit (0-1) en Nieuwdorp uit (4-2). Hierna waren er nog maar twee wedstrijden tot aan de winterstop. Op 2 december wist Oostkapelle met 1-0 te winnen van Klundert, maar verloor een week later wederom. Op 9 december bleek SSV’65 in eigen huis met 1-0 te sterkt te zijn.

Na de winterstop begon v.v. Oostkapelle sterk aan de tweede helft door de eerste drie wedstrijden te winnen. Zo wist Oostkapelle eerst uit te winnen van Terneuzense Boys (0-1), thuis met 4-0 te winnen van De Meeuwen en vervolgens uit bij Arnemuiden wederom te winnen met 1-2. Op 24 maart volgde er helaas een nederlaag uit FC Axel (2-1).

Op 31 maart wist v.v. Oostkapelle de indrukkende reeks voort te zetten door in eigen huis met 2-0 te winnen van Prinsenland. In de acht wedstrijden die hierop volgden, wist Oostkapelle ongeslagen te blijven. Zo was Oostkapelle te sterk voor de volgende teams: Serooskerke thuis (2-0), Den Bommel thuis (5-1), DBGC uit (0-4) en Nieuwdorp thuis (7-3). De volgende wedstrijden bleven onbeslist: Zwaluwe uit (2-2), Terneuzense Boys thuis (1-1), Klundert uit (1-1) en MZC’11 thuis (0-0).

Op het moment staat v.v. Oostkapelle op de tweede plaats met 44 punten uit 24 wedstrijden.

CvdW: v.v. Oostkapelle - Introductie