Serooskerke_BertFrancke

SEROOSKERKE – Vanaf het moment dat het kon én mocht, werd Bert Francke (30) lid van v.v. Serooskerke. Inmiddels is hij bezig aan zijn vijfentwintigste seizoen als speler. De middenvelder, tegenwoordig actief in het tweede team, doet echter meer voor de club die in zijn leven een centrale plek inneemt.

Want hij doorliep alle jeugdlichtingen en begon bij de senioren in de tweede selectie. Daarna zat hij ook vier seizoenen bij de eerste selectie, maar een vaste basiskracht bij de hoofdmacht werd hij  niet. Hij stapte zelf terug naar het tweede team, waar bij aan zijn vierde seizoen is begonnen. “Toen ik destijds bij de eerste selectie kwam studeerde ik ook in Breda. Die combinatie van school, trainen en voetballen was toch best een pittige. Daardoor heb ik het mede ook niet gered om mezelf vast in de ploeg te spelen. Ook toen deed ik al vaak mee bij het tweede en heb toen besloten om vast bij hen te gaan trainen en spelen, wat me nog altijd perfect bevalt.”

0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree

Nadat hij zijn studie had afgerond ging hij in Breda werken en keerde in de weekenden terug om te voetballen bij ‘Seroos’. Het Brabantse land heeft hij uiteindelijk achter zich gelaten en hij woont nu een stuk dichterbij in Middelburg. Toch ging hij niet daar voetballen, maar bleek al die jaren zijn clubje trouw. “De sfeer en het kameraadschap is wat me hier bevalt. Het tweede elftal is een heel hechte vriendengroep, net zoals dat ook bij en mét de eerste selectie is. Maar ook bij het derde elftal, waarmee wij altijd samen trainen. De teams binnen de club helpen elkaar daar waar nodig en zeker dit seizoen is dat al meer dan eens noodzaak gebleken.”

Waar het tweede elftal goed aan de competitie begon,  daar is na de winterstop de prestatiecurve iets minder al staan ze op een veilige plek. Bij het eerste en derde elftal is dat door alle verschuivingen een ander verhaal. Die bevinden zich stevig in de gevarenzone als het gaat om degradatie. “Logisch ook, want veel jongens moeten bijspringen bij het eerste, dat met een flink aantal afwezigen heeft te kampen. En dat zie je dan logischerwijs ook terug in de uitslagen. Niet alleen bij het eerste elftal, maar dan ook bij ons in het tweede én in het derde team. Het is voor de club het allerbelangrijkste om te proberen beide teams erin te houden, dat is het voornaamste doel op sportief vlak. Daar zetten we ons allemaal keihard voor in.”

Naast een rol als voetballer bij het tweede team is Francke, waarvan ook zijn broers in het eerste en derde voetballen, ook op andere vlakken actief binnen Serooskerke. “Klopt inderdaad. Ik ben lid van de evenementencommissie waarmee we voor senioren en jeugd tal van activiteiten organiseren. En daarnaast ben ik één van de beheerders van de website., waarbij ik me vooral richt op de berichten die gaan over evenementen, acties en verslagen. Leuk om te daar mee bezig te zijn, samen met nog een aantal anderen. Het is toch ook zaak om de boel levend te houden. Als het ook op sportief vlak lukt om het gestelde doel te behalen, dat zou helemaal geweldig zijn.”

Klik de link voor een recent artikel over v.v. Serooskerke