OOSTKAPELLE – De sportieve prestaties zijn bij Oostkapelle/Domburg Vrouwen 1 nog niet zoals ze hadden gehoopt, maar toch zien Kees trainer/coach Capelle en de rest van de begeleidingsstaf voldoende groeikansen voor de toekomst. Het viertal zal ook komend seizoen doorgaan. Voor Capelle wordt het dan zijn zesde seizoen binnen het meisjes- en vrouwenvoetbal bij de club.
0250985_onlinebanner_Klaverblad_VJGoeree
“En daar heb ik nog geen seconde spijt van gehad. In het verleden ben ik bij de jeugd altijd actief geweest bij de jongens. Je kent dat wel, je zoon gaat op voetbal en zo rol je er van lieverlee in. Toen mijn zoon stopte en mijn dochter ging voetballen. Eerst nog tussen de jongens, maar toen wilden ze bij de jeugd een meisjesteam formeren. Dat sprak me wel aan en op die manier ben ik erbij betrokken geraakt als trainer/coach. Twee jaar bij de MO17 en inmiddels het derde seizoen bij het damesteam.”

Het elftal van Oostkapelle/ Domburg telt een selectie van zeventien dames en meiden, die volgens Capelle vanwege de jeugdigheid de broodnodige ervaring missen. “Dat zie je terug op het veld. In fysiek opzicht, maar ook in tactisch opzicht. We voetballen leuk, maar de vermoeidheid slaat in het seniorenvoetbal dan toch toe in het laatste deel van de wedstrijd. En dat kost ons teveel punten, waardoor je onderin speelt in de vierde klasse. We voetballen maar met zes teams in de klasse en daardoor anderhalve competitie spelen. Het is dan niet zo dat we worden weggespeeld, maar steeds op het laatst nog een doelpunt tegenkrijgen waardoor we de pot verliezen. Dat is jammer, maar geeft ons direct ook inzichten om eraan te werken.”

Binnen de selectie aan speelsters die hij ter beschikking heeft is ook nog wel sprake van niveauverschil. “Dat is ook logisch, omdat er enkele meiden nog niet zo lang geleden begonnen zijn met voetballen. Daardoor moet je soms wel eens een stap terug doen in je oefenstof of je tactiek. Dat is geen schande, want dat wisten we. Nu merk je wel dat ze enorm leergierig zijn en stappen maken. Dus is het voor ons wel mooi, dat we hier verder kunnen werken. Het is ook gewoon enorm leuk om met deze groep te werken, want ze zijn veel leergieriger dan jongens. Het is voor ons als trainers veel effectiever trainen. Het enthousiasme wat je dan ziet op trainingen en tijdens de wedstrijden, dat geeft heel veel energie.”
Bij Oostkapelle/ Domburg merken ze ook dat het dames en meidenvoetbal leeft, want er gaat volgend seizoen ook worden begonnen met een nieuw meisjesteam. “Daarover zijn we in gesprek en aan het inventariseren. Er spelen veel meisjes nu tussen de jongens en we gaan kijken of we daarvan een MO13 kunnen formeren. Voor de toekomst van het vrouwenvoetbal hier zou dat op termijn wel mooi en ook noodzaak zijn.”

Klik op Oostkapelle/Domburg voor het laatste artikel over de club.