Op 18 mei speelde VV Domburg zijn laatste thuiswedstrijd ooit. Jammer genoeg voor de blauw-witten was Patrijzen daarin met 4-2 te sterk. Het seizoen werd afgesloten met een plaats in de middenmoot in de vierde klasse zaterdag, maar toch gloort er hoop.

Want de VV Domburg begint aan een nieuw avontuur. Op donderdag 18 april werd immers de fusie beklonken met DOK Oostkapelle en de VV Oostkapelle. Bij DOK Oostkapelle staan de sporten badminton, gymnastiek, judo en jiu jitsu centraal. De leden van DOK gaven al in november 2016 toestemming om de mogelijkheden tot een fusie te onderzoeken. De fusiebesprekingen werden vervolgens zo’n jaar geleden gestart en de samenwerking zal vanaf 1 juli offi cieel ingaan. De drie clubs gaan de grootste omnivereniging van de gemeente Veere vormen. De voetbalverenigingen Oostkapelle en Domburg werken bij een deel van de jeugd al langer tot tevredenheid samen.

SPECIALE WEBSITE
De begeleiding van het traject werd gedaan door de Stuurgroep Fusie, bestaande uit Rob Flipse (voorzitter DOK), Ramon Vader (interim-voorzitter VV Domburg), Hans Barth (voorzitter VV Oostkapelle) en voorzitter Patrick Vader (Sport Zeeland). In totaal werden er vijf werkgroepen opgericht. De communicatie verliep – en verloopt – zelfs via een aparte website: van3naar1.nl.

KEUZES
Bij zowel DOK Oostkapelle en VV Domburg werd er unaniem vóór de fusie gestemd. Bij Oostkapelle heerste er lichte twijfel: 277 stemmen vóór en 39 tegen. Over een defi nitieve naam wordt nog nagedacht. De werknaam ‘Sportvereniging DOC’ viel slecht bij de leden van Oostkapelle. Naast een naam moet er ook nog een nieuw bestuur worden gekozen.

Wel zijn de speellocaties al bekend. Het eerste en tweede elftal zullen hun thuiswedstrijden in Oostkapelle spelen, de overige teams wisselen dat af met Domburg.