zeeland-kevin-martens-vv-groede-v-v-groede

GROEDE – verdeeld over twee periodes is Kevin Martens (25) nu voor het vierde seizoen actief bij vierdeklasser v.v. Groede. Hij voelt zich er meer dan op zijn plaats, want het sportpark op lopen voelt elke keer opnieuw als thuiskomen voor de vleugelverdediger.

‘Het is gewoon een heel warme club, waar ik me thuisvoel. In onze kantine ‘even samen’ is het ook altijd onwijs gezellig. Winnen of verliezen, dat maakt de derde helft er niet minder leuk om. Iedereen kent iedereen , supporters zijn ook enorm betrokken bij ons team en de club zelf. Groede is gewoon een ontzettend mooie voetbalclub.’

Martens speelde veertien seizoenen voor competitiegenoot en buurman SV Oostburg, maar de laatste drie jaar voor de blauwhemden van ‘de Hroe’ in het keurkorps onder trainer André de Nooijer. En dat bevalt hem nog altijd meer dan uitstekend. “Ik speel altijd rechts of linksback. sterke punt is denk ik dat ik snel ben wat heel handig is voor een back om ook eens over de half speler te vliegen in aanvallend opzicht. heb een aardige pass en trap in me benen dus mee voetballen zit ook wel goed in me spel. Zwakke punt is dat ik fysiek niet heel sterk ben & dat ik me directe tegenstander vaak wat teveel ruimte geef, als ze me niet opzoeken op snelheid is dat niet handig maar als ze snel zijn probeer ik meestal het duel op snelheid aan te gaan.’

Met een doelstelling om in de top-vijf te eindigen ligt de ploeg prima op koers en vindt het zichzelf terug in de topdrie. Het elftal scoort er driftig op los en moest alleen nog maar in Breskens zijn meerdere erkennen. Tegen concurrent Hontenisse werd zelf met negen man nog een 2-2 gelijkspel uit het vuur gesleept. Het zegt veel over het team volgens Martens, die zelf ook al een keer het net deed trillen. “We spelen vaak heel goed in de controle en organisatie , vooral tegen sterke tegenstanders zoals bijvoorbeeld Uostburg, Clinge of Hontenisse.

Doordat we een goede organisatie hebben is het heel moeilijk om er doorheen te komen voor de tegenstander, waarop wij de juiste momenten afwachten en tegen zulke ploegen het afstraffen in de counter. Ons team heeft veel potentie en wilskracht. Als de kopjes goed staan en als iedereen hard werkt ben ik er van overtuigd dat we van iedereen in deze competitie kunnen winnen.”

Over zijn eigen presteren is hij tot op heden zeker wel te spreken. Hij voelt zich goed en scoorde dus al een keer tegen Koewacht. “Het is altijd wel een soort van doelstelling om toch in het seizoen wel een keer te scoren. Als back scoor je bijna nooit ,dus als dat vroeg in het seizoen al gebeurt is dat natuurlijk leuk. Maar het gaat er me vooral om, dat we als team zo goed mogelijk presteren. Als we deze lijn doortrekken dan gaan we volop meedoen. Maar het seizoen is nog lang en er kan nog van alles gebeuren.”

Wil je meer informatie over de club VV Groede? Klik hier.