zeeland-van-der-sijpt-hvv-24-hvv24

HULST – Met een rugzak vol aan voetbalervaringen en een groei qua spelniveau keerde Bodhi van der Sijpt twee jaar geleden terug bij HVV’24 om er in de jeugd te gaan spelen. Vorig seizoen kende hij een succesvol jaar in de JO19 en maakte hij zelfs zijn debuut in het eerste elftal.

Na zijn debuut ging de snelle linkspoot meetrainen met de eerste selectie en zat hij wekelijks bij de groep en kreeg ook flink wat speelminuten. Nu is hij dit seizoen doorgegroeid tot basisspeler bij de Hulsterse derdeklasser.

“En daar ben ik natuurlijk enorm blij mee. Vorig jaar was een geweldig seizoen op sportief vlak, zowel bij de JO19 maar ook dat ik mocht debuteren in het eerste. Dat zijn toch zaken waar ik met veel genoegen op terugkijk. Nu wil ik echter die lijn doorzetten, stappen maken qua niveau en een belangrijke waarde worden bij HVV’24. De stap naar de senioren was in het begin zeker wennen. Ondanks dat we in de hoofdklasse tot het laatst bovenin meededen en zelfs nog speelden voor promotie. Dat was een prachtig niveau, maar toch is het bij de senioren fysiek een stap omhoog. Tuurlijk moest ik wennen aan een nieuw team, speelwijze en omstandigheden. En omdat ik me dit seizoen steeds ziek voelde dat hielp in het begin niet mee om te presteren. Gelukkig gaat dat nu beter.” Het ziek voelen bij Van der Sijpt, die op verschillende posities aan de linkerkant uit de voeten kan, had uiteindelijk wel een duidelijke oorzaak. “In de zomervakantie had ik een longinfectie opgelopen, heb er veel last van gehad maar het gaat gelukkig al een stuk beter. Op conditioneel vlak moet er echter nog wel een hoop gebeuren, omdat de longen een flinke klap hebben gehad.

Gelukkig heb ik wel mijn basisplaats weten te behouden, alleen moet ik nu hard blijven trainen om een belangrijke waarde te worden in de ploeg. In het vervolg van het seizoen moet mijn conditie beter worden en ook vind ik dat ik zelf belangrijker moet worden qua goals en assists. Dat zijn de doelen die ik mezelf wil opleggen.”

En qua team, is de jongeling ook stellig als het over de ambities gaat. “HVV’24 is een gezellige club met veel goede voetballers. Spelers die allemaal de ambitie hebben om te spelen voor promotie naar de tweede klasse. Wanneer we een periode pakken en nacompetitie spelen zou het geweldig zijn om dat dan ook te bekronen. Maar die weg is nog heel erg lang. Eerst maar voor mezelf zorgen dat ik basisspeler blijf en mijn waarde heb voor het elftal, dan ben ik al meer dan tevreden.”

Wil je meer informatie over de club HVV’24? Klik hier.
Lees hier ook ‘Henderickx geniet van zijn betrokkenheid bij HVV’24’