zeeland-tieleman-jayvano-vogelwaarde

VOGELWAARDE – Hij trapte zijn eerste ballen in competitieverband als klein jochie in het shirt van Vogelwaarde. Via Terneuzen, JVOZ, weer Terneuzen en Sluiskil speelt Jayvano Tieleman sinds begin dit seizoen opnieuw op ‘dun Bos’. Een overstap die hem tot op heden perfect bevalt.

Zelfs dat hij nu onder trainer Patrick Boute wordt opgesteld op een ‘vreemde’ positie, heeft niet voor gefronste wenkbrauwen gezorgd bij Tieleman, die in het dagelijks leven als fietsenmaker- en verkoper is. “Ik heb eigenlijk altijd gespeeld in een centrale rol, maar de trainer heeft me in het team nu als rechtsback gepositioneerd. Het was even wennen, maar het bevalt me erg goed. Kan er in elk geval mijn energie goed in kwijt en probeer mijn bijdrage aan het team zo goed mogelijk in te vullen.”

Na de degradatie vertrok trainer Marc de Kunder naar v.v. Spui en kwam Patrick Boute over van AVC Aardenburg. Er vertrokken enkele basiskrachten, maar ook werd de groep versterkt met de teruggekeerde Dennis van Passel en ook Tieleman. De ploeg presteert, buiten de laatste weken waarin het verloor van Rimboe en NVS, prima en heeft zich genesteld in de subtop als eerste van de Zeeuws-Vlaamse teams. Het geeft aan, ook volgens de Vogelwaarde-verdediger, dat er tussen de ploegen een groot verschil zit. “Brabantse ploegen hebben vaak veel fysiek en het is lastig spelen tegen ze. Zeker wanneer je naar Brabant moet, dat zie je aan alle Zeeuwse ploegen die op vreemde Brabantse bodem spelen. Ze hebben een andere speelstijl en dus ook een andere wedstrijdinstelling ofzo. Het is effectief voor ze, dat wijzen de uitslagen en resultaten wekelijks ook uit.”

Voor wat betreft Vogelwaarde is volgens Tieleman de doelstelling helder: Eindigen bij de eerste vijf ploegen. “We waren goed gestart, alleen tegen Rimboe waren we niet scherp genoeg en stond het niet goed. Daar kregen we de rekening met een dikke nederlaag voor gepresenteerd. Of we uiteindelijk ook met de topploegen kunnen meedoen, dat zal moeten blijken wanneer we iedereen hebben gehad. Na de winter zal het belangrijk zijn om scherp te zijn en toe te slaan wanneer dat ook moet. Persoonlijk zou ik wel op een zo hoog mogelijk niveau willen spelen, maar dat moet wel goed te combineren zijn met werk. Hier gaat dat goed in elk geval en ik zie wel of het hogere niveau er ooit weer van komt.”

Wil je meer informatie over de club Vogelwaarde? Klik hier.