’S HEERENHOEK/’S HEER ARENDSKERKE – Bij voetbalvereniging Patrijzen ontstond er zo’n twee jaar geleden een dringende behoefte aan een écht meisjesteam. Enkele meisjes speelde gemengd met jongens in hun eigen leeftijdsgroep, maar doordat er wat jongens doorschoven en er voldoende aanwas bleek voor een eigen team, ging met rondkijken naar een geschikte oplossing. Die vond men bij ’s Heer Arendskerke, die eigenlijk met een zelfde behoefte zaten.

 


Na een eerste training en enkele samenkomsten werd er een MO13 opgezet, wat inmiddels een MO13/MO15 groep is geworden van zo’n vijfentwintig speelsters van beide verenigingen. Remco van de Braak is namens v.v. Patrijzen nauw betrokken bij het team en is enorm te spreken over de samenwerking tussen beide clubs. “Het is enorm leuk om te zien hoe de meiden dit hebben opgepakt en hoe ze het naar de zin hebben. Ook iedereen bij beide verenigingen hebben ervoor gezorgd dat het tot op heden naar volle tevredenheid verloopt.”

Het is momenteel het tweede seizoen dat er een mix van beide clubs drie keer per week op het voetbalveld te vinden is. Een gezamenlijke training op dinsdagavond en een  training bij de eigen vereniging in kleinere groepen op donderdagavond. “En nu we door de corona geen competitiewedstrijden spelen, dan wordt er elke zaterdagochtend op ’s Heer Arendskerke momenteel onderling en mooie partij gevoetbald, dus ze komen op voetbalgebied allemaal voldoende aan hun trekken. En dat de opkomst groot is, dat zegt veel over hoeveel plezier ze er allemaal aan beleven.”

Toen Van de Braak een aantal jaren geleden met zijn gezin in ’s Heerenhoek ging wonen, ging zijn dochter er voetballen terwijl ook zijn zoontje lid werd van v.v. Patrijzen. “En dan rol je er als ouder van lieverlee natuurlijk ook in. Ik ga toch naar de wedstrijden kijken, dus als ik dan daarin de helpende hand kan bieden dan doe ik dat graag. En toen bij de meiden de vraag werd gesteld binnen Patrijzen wie erbij betrokken wilde zijn, toen heb ik me beschikbaar gesteld. En dat bevalt me prima.”

Op wedstrijddagen is Van de Braak namens Patrijzen betrokken bij het elftal, dat doordeweeks wordt getraind door Jacinta Mol en Walter de Kok, beiden van ’s Heer Arendskerke. “Ik ben er sowieso in het weekend altijd bij en als we bij Patrijzen spelen dan ben ik het vaste aanspreekpunt. Ik regel dan de scheidsrechter en zorg voor de benodigde materialen. En ook als er vervoer geregeld moet worden naar ’s Heer Arendskerke, dan proberen we dat te realiseren. De bereidheid is groot, want iedere ouder wil dat zijn kinderen met plezier gaan sporten. Deze oplossing was uiteindelijk noodzaak voor beide clubs en dat het op deze manier nu uitpakt, dat is voor alle partijen alleen maar positief.”

Klik hier voor meer informatie over Patrijzen
Klik hier voor meer artikelen over Patrijzen