Steffan-de-Looff-Duiveland

Duiveland keert dit seizoen terug in de derde klasse. De ploeg van Rohan de Geus werd vorig jaar met overmacht kampioen in de vierde klasse, verloor in Joran Maliepaard zijn topscorer, maar heeft onder andere met de broers De Looff versterking in huis gehaald.

De jongste van de twee, Steffan, is vol vertrouwen. “Spelen voor lijfsbehoud? We moeten niet te laag inzetten, het linkerrijtje is gewoon mogelijk.” De afgelopen jaren speelde Steffan de Looff samen met zijn oudere broer Danny in het eerste elftal bij Colijnsplaatse Boys. Zijn voetbalopleiding genoot hij bij JVOZ, maar de 22-jarige verdediger voelde dat het tijd was voor een nieuwe uitdaging.

“Het was bij Colijn moeilijk om jezelf te motiveren en ook het plezier werd steeds minder. Rohan kende ik nog uit mijn periode bij JVOZ, zo begon het balletje te rollen.” Zijn huidige trainer bij Duiveland hoorde dat De Looff wel openstond voor een nieuwe club en dus werden de contacten gelegd. Uiteindelijk kwam ook zijn broer met hem mee, maar dat had niet veel gescheeld. “Ze hadden zijn oude nummer, waardoor hij dacht dat ze hem niet wilden hebben. Het was vooraf niet de insteek om samen te gaan, maar het is natuurlijk wel lekker.”

UITDAGING
De eerste weken bevallen tot nu toe prima. “De sfeer is goed, ik ben goed opgevangen en ook het niveau is hoger.” Dat hogere niveau is iets wat hij bij Colijnsplaatse Boys nog wel eens miste. “Het grootste verschil is dat iedereen hier echt zijn best doet en graag wil. Dan trek je je aan elkaar op. Bij Colijn had je soms het idee dat alles van jou moest komen. Al was dat natuurlijk niet zo.”

De uitdaging en het plezier zijn weer terug en met het vertrouwen in een sterk seizoen zit het ook wel goed. “We hebben een smalle selectie, maar als het een beetje meezit kunnen we gewoon meespelen in de middenmoot.” Persoonlijk richt hij zich op een plek achterin, waar hij samen met Thijs Rentier, die hij nog kent van JVOZ, de ploeg probeert neer te zetten, maar vooral de ‘0’ wil houden. Over wat ze van hem kunnen verwachten is hij duidelijk. “Ik heb een degelijke techniek, een beetje zoals Dirk Kuyt. Ik probeer simpel te spelen, je zal mij niet ineens zes man zien passeren. Het belangrijkste is dat we geen tegengoals krijgen.” Voorlopig heeft hij het dus naar zijn zin bij zijn nieuwe club, maar in de toekomst hoopt hij wellicht nog een stapje hogerop te kunnen maken. “Als ik het naar mijn zin heb, speel ik hier volgend jaar nog. Ik ga niet bedelen voor een club die hoger speelt, maar als er iets op je pad komt weet je het nooit.”