Bij Goes is hij bezig aan zijn laatste maanden als voetballer, of misschien is Sofyan Azzagari eigenlijk al gestopt. De 28-jarige technicus kende het nodige blessureleed, en de focus werd geleidelijk aan verlegd naar andere zaken. Zijn eigen evenementenbureau, zijn voetballende broertjes en VV Kloetinge.

 

Begin dit seizoen streek Sofyan Azzagari neer bij het zaterdagteam van Goes, nadat hij eerder uitkwam voor de zondagtak van de club, Kloetinge, JVOZ, MZC’11 en Kapelle. Samen met enkele vrienden begon hij redelijk aan het seizoen, met een negende plaats in de eerste periode. In de tweede periode eindigde Goes als laatste. ,,Ik ben ook min of meer al gestopt omdat ik er te weinig voldoening uithaal. Als het echt nodig is dan kunnen ze nog een beroep op me doen.”

Kloetinge
De jonge ondernemer beschikt over een groot netwerk,  dankzij zijn contacten uit het voetbal en zijn onderneming, waarmee hij grote feesten organiseert (o.a. Thank Goes It’s Friday, Kingsnight Goes, Latin Rituals in Antwerpen). Mede daardoor belandde hij op een doodnormale donderdagavond thuis op de bank bij Kloetinge-voorzitter Jan-Kees de Bruine. ,,Hij vroeg me wat ik van Kloetinge vond. Ik vertelde ‘m dat de club soms een wat misplaatste arrogantie had. Je moest maar blij zijn om voor Kloetinge te spelen, maar waarom dan? Toen hebben we het plan ‘Kloetinge 2020’ in de mond genomen, met als doel dat Kloetinge in dat jaar uit moet komen in de hoofdklasse. Sindsdien ben ik enigszins betrokken geraakt bij de technische commissie. Ik heb ook samen met Dirk Rooze de gesprekken gevoerd met de huidige selectie.”

Broers
Hoe zijn werkzaamheden voor Kloetinge zich zullen ontwikkelen valt nog te bezien, ook omdat hij zich ook nog focust op broertje Yassine (18), die bezig is aan een doorbraak in het eerste elftal van NAC Breda. ,,Ik praat veel met Yassine, over zijn spel maar ook over zijn mentaliteit. Ik heb wat vrienden die profvoetballer zijn (Oussama Idrissi van AZ, Kevin Diks van Aarhus). Kevin revalideerde vorig jaar in Antwerpen en heeft toen vanaf april tot en met september bij me gewoond in Goes. Toen heb ik gezien wat het profleven allemaal inhield. Kevin vond een banaantje met wat pure chocoladesaus al lekker, en hij ging echt niet zomaar mee naar de stad om iets te eten.”
Azzagari, die verder in Jihad (31) en Marouane (14) nog twee voetballende broers heeft – Jihad kwam zelfs uit voor de jeugd van Excelsior en Club Brugge en Jong FC Utrecht – komt met een mooie anekdote over zijn begeleiding richting Yassine. ,,Hij was afwasser bij een restaurant, maar mocht van mij stoppen toen hij vorig jaar naar de JO19 van NAC ging. Maar hij moest van mij wel iets blijven doen. Is hij bij mij thuis iedere zondagmiddag drie uurtjes komen schoonmaken. Hij is nu profvoetballer, maar hij weet nu ook dat het niet allemaal vanzelfsprekend is.”

Meer informatie over Goes? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Beveland.