zeeland-hoedekenskerke-kwadendamme-serge-beulens-beveland

Met ingang van volgend seizoen wordt Serge Beulens (49) trainer van fusieclub Hoedekenskerke/Kwadendamme, nu uitkomend in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Hij wordt daarmee de opvolger van Rini Verwest. De nieuw trainer zal daarbij geassisteerd worden door voormalig topschutter Erik de Groene, waarmee Beulens samen speelde bij Luctor ’88 en Kwadendamme.

 

Inmiddels heeft Beulens al aardig wat ervaring opgedaan als trainer. Kwadendamme, Nieuwdorp, Arendskerke, DwO’15 en Luctor Heinkenszand prijken op zijn CV, nadat hij in 2002 wegens een knieblessure een punt achter zijn spelersloopbaan zette. Een blessure die hem deed nadenken over het trainerschap, iets waar hij als speler totaal niet mee bezig was. “Grappig is dat, iedereen die mij kent als voetballer zal niet verwacht hebben dat ik ooit trainer zou worden.”

Met fusieclubs heeft Beulens al de nodige ervaring. “Dat is tot nog toe prima bevallen, ik heb nog weinig negatieve zaken ervaren. Iedereen was altijd louter enthousiast, van supporters tot bestuur en staf. Het is en blijft altijd een uitdaging om van twee clubs één selectie te maken. Bij Hoedekenskerke/Kwadendamme is het wat dat betreft makkelijker omdat er al een samenwerking was. Maar bij bijvoorbeeld Luctor Heinkenszand moesten we helemaal op het nulpunt starten.”

Doelstellingen
Voor wat betreft de sportieve doelstellingen liggen club en trainer aardig op één lijn: “De wens van de club, om te proberen er wat meer voetbal in te krijgen om van daaruit tot prestaties te komen, is ook mijn uitdaging. Verder is de derde klasse denk ik een reëel doel en een mooi podium voor deze club.”

Persoonlijke ambities als trainer heeft Beulens niet. Wat dat betreft kent hij de keerzijde van de medaille en komt het gezin absoluut op één. “Ik vind het leuk om te doen, maar niet tot op hoge leeftijd. Het laatste jaar Luctor Heinkenszand was niet het makkelijkste. Bij mijn vrouw werd voor aanvang van de voorbereiding borstkanker geconstateerd. Dan komt voetbal even op een ander level te staan.”

Durf en simpel houden
Over zijn sterke punten als trainer is de werkvoorbereider van beroep helder: “Ik durf jonge spelers in te passen. Verder benader ik het spelletje op een eenvoudige manier: spelen vanuit een goede organisatie en mensen op de juiste plaats zetten. Ik denk dat het voetbal vandaag de dag op amateurniveau wel eens iets te tactisch wordt benaderd. Natuurlijk ben je altijd afhankelijk van je materiaal, maar het streven moet naar mijn mening altijd zijn: mooi, aanvallend voetbal met lef en durf. Uiteraard altijd met realisme, niet ten koste van alles.” Beulens blijft liefhebber: “Voetbal blijft een mooi spelletje, ik speel niet voor niks nog steeds wedstrijdjes in de 40+ competitie.”

Het nieuwe seizoen
Voor wat betreft het nieuwe seizoen houdt Beulens zich momenteel nog wat afzijdig. “Ik wil niet nu al de bemoeizuchtige trainer zijn. Tegen het einde van het seizoen zal ik wat wedstrijden bekijken en me een beetje oriënteren op hoe we een en ander gaan aanpakken.”

Meer informatie over Kwadendamme? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Beveland.