COLIJNSPLAAT – Waar het eerste elftal van Colijnsplaatse Boys als een komeet vertrok in de zaterdag 4e Klasse A en voor blije gezichten zorgde, daar zijn die blije gezichten ook terug te vinden bij de jeugdafdeling van de club. De verder uitgebouwde samenwerking met v.v. Wolfaartsdijk werpt zijn vruchten af, tot tevredenheid van jeugdvoorzitter Klaasjan Boer.


“Wij hadden te kampen met minder aanwas binnen onze jeugdafdeling waardoor we sommige teams niet meer vol konden krijgen en zouden moeten schuiven met spelers. En ook bij Wolfaartsdijk kenden ze dezelfde problemen. Toen hebben we de koppen bij elkaar gestoken, gesprekken gevoerd en vorig jaar eerst gekeken hoe zo’n samenwerking zou bevallen. Dat deden we eerst met één team en dat hebben we dit seizoen verder uitgebouwd tot volle tevredenheid van alle partijen.”

Inmiddels zijn er vier teams die gezamenlijk worden bemand en waar dus beide verenigingen bij betrokken zijn: Een JO13, MO13, JO16 en een JO17. Op het eigen dorp hebben ze nog wel zelfstandig een JO7, een JO10 en een JO11. “We hebben bewust gekozen om de samenwerking te zoeken vanaf de JO13, zodat de jongere jeugd die hier nog op de basisschool zit op het eigen dorp kan blijven voetballen. De oudere jeugd hebben we besloten wel samen te laten smelten, mede ook omdat we iedereen zoveel mogelijk in zijn of haar eigen leeftijdscategorie willen laten voetballen. En tot op heden lukt dat prima zo.”

Natuurlijk heeft men bij Colijnsplaatse Boys ook toenadering gezocht tot clubs op het eigen eiland voor een samenwerking, maar die bleken op dat moment niet dezelfde problemen te hebben die er bij Colijnsplaatse Boys lagen.

“Daarop zijn we verder gaan kijken en kwamen we bij Wolfaartsdijk uit. Een soortgelijke vereniging als de onze en tot op heden kan ik wel stellen dat die keuze een succesvolle is gebleken. Want in het begin reageerde men sceptisch natuurlijk en was er een bepaalde ‘angst’, omdat er gereisd moest worden naar een andere club. Maar inmiddels is iedereen blij en ziet men er de meerwaarde van. Dat is wel mooi, want ook de spelers en speelsters willen niet anders meer en dáár doen we het tenslotte allemaal voor. En wellicht dat in de toekomst er nog meerdere teams zullen samengaan om de leefbaarheid van beide clubs zo groot mogelijk te houden en iedereen zijn of haar voetbalontwikkeling en vooral plezier te bieden waar ze recht op hebben.”

Klik hier voor meer informatie over Colijnsplaatse Boys
Klik hier voor meer artikelen over Colijnsplaatse Boys