zeeland-anwar-roemeratoe-jong-ambon

Hij speelde in het verleden al bij de nodige clubs. Anwar Roemeratoe voetbalde in de jeugd bij JVOZ, later speelde hij bij onder andere Zeelandia Middelburg, Patrijzen en Jong Ambon. Nu hij terug is bij laatstgenoemde club, wil hij vooral weer plezier hebben in het spelletje.

Het vorige seizoen bij RCS is er eentje om snel te vergeten voor de 28-jarige Roemeratoe. Vanwege een blessure kwam hij namelijk nauwelijks aan het spelen van wedstrijden toe. “Ik kreeg last van een blessure, waardoor ik ook het plezier kwijtraakte. Ik heb in totaal maar vier wedstrijden gespeeld, toen ben ik gestopt.” Om het plezier weer terug te krijgen, keerde hij terug bij Jong Ambon. Verwachtingen heeft hij vooralsnog niet echt. “Plezier staat voorop. Ik wil vooral weer lekker voetballen.” Dat hij terugkeerde op het ‘oude nest’ heeft ook te maken met de bekenden die er spelen. “Mijn oom speelde er nog. Nu ben ik er samen met mijn neefje ook gaan voetballen.”

MIDDENMOOT
De start van het seizoen was moeizaam – pas in de vijfde wedstrijd werden de eerste punten gepakt – maar toch maakt hij zich geen zorgen. “Voor het gevoel is het lekker dat we eindelijk gewonnen hebben, maar we hadden al veel eerder moeten winnen.” Vorig seizoen kreeg de ploeg veel complimenten over het vertoonde spel, maar haalde het eigenlijk te weinig punten. Ondanks dat er binnen de selectie veel jonge spelers zitten, zorgt dat bij de centrale verdediger niet voor twijfels. “We gaan nog genoeg punten pakken. Een plek in de middenmoot moet lukken.” Jong Ambon staat bekend als een hechte club, waar iedereen elkaar kent. Toch vindt Roemeratoe het niet onbelangrijk dat er af en toe gewonnen wordt. “Gezelligheid is er altijd, maar een colaatje smaakt na een overwinning toch altijd lekkerder.”

BEKENDE
In zijn periode bij Zeelandia Middelburg kreeg hij al eens eerder te maken met Paul Telussa en ook dit jaar staat Telussa voor de groep bij Jong Ambon. Roemeratoe kent hem dus nog van een eerdere periode. “Het is een trainer die altijd eerlijk is en zegt wat hij wil zeggen. Zowel positief als negatief, voor mij is het een prima trainer.” Door de overstap van Zeelandia Middelburg naar de zaterdag komt hij dit seizoen dus ook zijn oude club tegen. Hij heeft daar geen speciale gevoelens bij, desondanks kijkt hij wel uit naar de ontmoeting met één speler. ,,Ik zie het als een normale wedstrijd. Het is wel leuk om tegen mijn vriend Joost de Kubber te spelen.”

Wil je meer informatie over de club Jong Ambon? Klik hier.
Lees hier ook ‘Hecht Jong Ambon: complimenten, te weinig punten.’