zeeland-robin-de-rijke-veere

Het seizoen is nog maar net begonnen maar bij VV Veere zijn ze al toe aan een trainerswissel. Paulus Poortvliet trok na drie wedstrijden de deur achter zich dicht, in Danny Magito vond de derdeklasser snel een vervanger. Robin de Rijke merkt een duidelijk verschil in de eerste weken.

De 49-jarige Magito was werkzaam bij SDO’63, maar door zijn aanstelling bij Veere kwam er een einde aan die samenwerking. Voordat hij trainer werd speelde hij zelf op hoog niveau bij onder andere Hoek en Vlissingen, en dat zie je terug, zo vertelt De Rijke. “Alles is op voetbal gericht. Als hij meedoet tijdens de training, zie je wel dat hij kan voetballen.” Toch is dat niet het eerste dat opviel tijdens de eerste trainingen. “De trainingen duurden gewoon twee uur. Dat zijn we niet gewend, ik voelde het de volgende dag wel even.”

INSTELLING
De vorige trainer vertrok dus snel, maar voor de spelers blijft het een vaag verhaal. Zo ook voor de 27-jarige spits van Veere. “We hebben hem niet meer gesproken, de voorzitter vertelde dat hij zijn visie niet over kon brengen op ons. Er moet meer aan de hand zijn geweest, misschien ontbrak de klik. De trainingen waren zeker niet vervelend, maar het ontbrak een beetje aan een visie of tactiek.” Door alle beslommeringen begon de Walcherse club matig aan het seizoen, dat lag volgens hem niet alleen aan de trainer. “We spelen al lang met dezelfde kern, maar iedereen wordt wat ouder en zwaarder. De motivatie wordt dan ook steeds minder.” Die motivatie is iets waar het, achteraf gezien, nog wel eens aan ontbrak. “Nu merk je dat iedereen komt trainen en ook harder traint. De instelling bij de vorige trainer was gewoon minder.” Met Magito hebben ze in ieder geval een trainer in huis gehaald die daar wel voor kan zorgen. “Deze trainer is fel en zit er kort op. Hij is echt van het niet lullen, maar poetsen.” Vorig seizoen werd De Rijke nog wel eens aan de buitenkant opgesteld, dit jaar speelt hij vaker in de spits of op ‘10’. “Het maakt mij niet zo veel uit, als ik maar niet te veel moet lopen.” Dit is zijn tiende seizoen, hij verwacht ondanks de lastige start, dat Veere het gaat redden in de derde klasse. “Veel teams zijn gelijkwaardig aan elkaar. Onderkant linkerrijtje moet mogelijk zijn.”

Foto: Irene Overbeeke

Wil je meer informatie over de club Veere? Klik hier.