zeeland-rillandia-vierde-klasse-jan-minaard

Rillandia kende vorig jaar een teleurstellend seizoen. De club eindigde op de tiende plaats in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Dit seizoen begint de ploeg volgens clubicoon Jan Minnaard weer aan een schone lei en vol vertrouwen. “We beschikken over genoeg kwaliteit om een goed seizoen te draaien.”

De inmiddels 31-jarige Minnaard en zijn familie behoren inmiddels tot het meubilair van de vereniging. “Ik speel hier al vanaf mijn zesde en ben de club altijd trouw gebleven. Ik kom uit een echt voetbalgezin. Mijn vader is jarenlang speler en leider van het eerste geweest en mijn oudere broers hebben ook allemaal in het eerste elftal gespeeld.”

Voor Minnaard heeft Rillandia een speciaal plekje in zijn hart. “Rillandia heeft veel voor mij betekend, vooral in mijn jongere jaren. Ik bracht aan de zijde van mijn vader vele zaterdagen door op het veld. Ik heb er veel mooie herinneringen aan overgehouden.” Ondanks de mindere prestaties van vorig seizoen heeft de clubman een goed gevoel over deze jaargang. “Ik denk dat we met deze ploeg de top vijf moeten kunnen halen. Alle teams ontlopen elkaar niet veel. Ik verwacht dat Kruiningen hoge ogen zal gooien, omdat ze uit de derde klasse komen. Daarnaast denk ik dat SPS bovenin mee gaat draaien. Ik hoop dat wij dan bovenin die grote middenmoot kunnen eindigen.”

Om de top vijf te kunnen halen, zullen er nog een aantal kleine dingen binnen het team moeten veranderen. “We zullen veel meer als collectief moeten opereren. Individueel hebben we genoeg kwaliteit. Als ik naar mezelf kijk, moet ik positioneel sterker worden. Zo heeft iedere individu binnen het team punten om aan te werken. Daarnaast is het binnen ons team belangrijk dat we fi t en gezond blijven, dat is wel is anders geweest.”