zeeland-mustafa-polat-corn-boys

SAS VAN GENT – Het was in de voorbereiding van het seizoen, dat Mustafa Polat van trainer John Moes de aanvoerdersband kreeg uitgereikt. Blij verrast was de Corn Boys-verdediger met de extra verantwoordelijkheid. “Het is toch een eervolle taak en ik geniet ervan dat ik dat vertrouwen krijg.”

Als aanvoerder ziet hij van achteruit daarin een taak om de medespelers te coachen en te sturen. En een verlengstuk van zijn trainer te zijn. “De nieuwe taak als aanvoerder zie ik vooral als een eer om te mogen vervullen. En om in het veld iets meer verantwoordelijkheid te nemen. Dat doe ik zo goed mogelijk en daar geniet ik van.”

Polat is bij de oranjehemden, uitkomend in de vijfde klasse A, bezig aan zijn tweede seizoen waarin de 24-jarige centrale verdediger voor een stuk ervaring en coaching moet zorgen. “Ik was zo’n vier seizoenen gestopt als voetballer, toen ik werd gevraagd om bij Corn Boys te gaan spelen. Daarvoor woonde ik in België en speelde voor Assenede. Maar na mijn verhuizing heb ik de voetbalschoenen bij Corn Boys terug aangetrokken. En tot op dit moment zonder spijt.”

Want ondanks dat dit seizoen de resultaten niet best zijn, heeft Polat het prima naar de zin. Een verklaring voor de stroeve start van zijn ploeg, die na twee maanden pas de eerste overwinning boekte tegen Hoofdplaat, kan hij wel enigszins vinden. “Er zijn in de zomerperiode een aantal nieuwe jongens bijgekomen. Vorig jaar dachten we na de winter de juiste vorm te pakken te hebben en dat resulteerde in nieuwe jongens die interesse hadden in het meerjarenplan bij de club. Ze kwamen uit Terneuzen en Sluiskil naar ons en dan kost het toch weer tijd om aan elkaar te wennen. Maar ik zie nu dat dit steeds beter gaat binnen het veld. Naast het veld was het al direct prima, al kwam het nog niet tot uiting in onze prestaties.”

Corn Boys beleefde een goede voorbereiding en bekerserie, maar in de competitie liep het niet. “We hadden moeite om onze vorm te vinden. Als we de kans krijgen om zelf ook te voetballen dan gaat het wel, maar in de vijfde klasse wordt soms wat anders gevraagd en daarin hebben we vooralsnog teveel fouten gemaakt. Ik heb er wel vertrouwen in, dat we eenzelfde scenario gaan beleven als vorig seizoen en na de winter weer naar boven kunnen kijken.

Op trainingen lukt het allemaal wel, maar in wedstrijden jammer genoeg niet. De club is weer opnieuw begonnen. Met jeugd en nieuwe spelers, een nieuwe meerjarige visie en dat proces is in ontwikkeling. We hebben nog altijd de ambitie om op termijn weer terug te keren in de vierde klasse. En dat gaat met vallen en opstaan. Ik heb echter de overtuiging dat we daarin gaan slagen.”

Wil je meer informatie over de club Corn Boys? Klik hier.
Lees hier de rest van krant Zeeuws Vlaanderen.