Zeeland-dokter-peeters-lapt-verdediger-rene-verschoor-van-sknwk-weer-op

Chronisch was het, die vervelende liesblessure. Maar drie keer een ritje van anderhalf uur heen, anderhalf uur terug – naar het Belgische Hamme – zorgde ervoor dat SKNWK-speler René Verschoor (28) inmiddels van dat euvel verlost is. Gelukkig maar, voor de aanvoerder én ondernemer.

Vorig jaar, zo aan het einde van de voorbereiding, viel Verschoor geblesseerd uit bij de zaterdag-vierdeklasser. Menig adresje had hij al tevergeefs bezocht, totdat zijn trainer Ralph Zegers met de Belgische dokter Peeters op de proppen kwam.

,,Het ging om een ontsteking in m’n lies, maar na de winterstop was ik na diverse spuiten gelukkig terug. Al die tijd ben ik er wel mee blijven werken. Ik moest ook wel, want samen met m’n pa heb ik een bedrijf in de recreatiesector. We plaatsen en onderhouden luxe chalets”, zo vertelt Verschoor.

De Nieuwerkerker debuteerde al op zijn zeventiende in de hoofdmacht van SKWNK, maar ging ook al eens een driejarig avontuur aan bij Duiveland, waarmee hij onder meer in de tweede klasse uitkwam. ,,Bij die club zag ik ook dat er daar dingen beter geregeld waren, bijvoorbeeld in de feestcommissie. Na mijn terugkeer heb ik dat dat hier een beetje geimplementeerd. Daarnaast zit ik sinds vorig jaar ook in de sponsorcommissie en doe ik hier en daar nog wat klusjes voor de club. Zo hebben we afgelopen zomer wat grote reclamedoeken opgehangen.”

De veelvuldig coachende centrale verdediger is volgens anderen sterk in het verdedigende aspect. Kopsterk ook. ,,De opbouw is een verbeterpuntje, maar onder Ralph werken we daar veelvuldig aan. Vroeger was het vooral ‘lekker trainen’, maar nu krijgen we ook tactische zaken mee. Ik moest wel aan die werkwijze wennen ja. Voor zijn komst hanteerden we voornamelijk de lange bal.”

Met Zegers aan het roer werd SKNWK vorig jaar achtste, en dit jaar gokt aanvoerder Verschoor op de top-6. ,,En Zeelandia Middelburg wordt gewoon kampioen natuurlijk.”