zeeland-vv-yerseke-jari-10

Vanaf 1994, toen Jari Litmanen een basisplaats in het eerste elftal bij vv Yerseke had veroverd als opvolger van Dennis Bergkamp, merkten de zwangere Ajax-fans hem op. Zo werden er in 1995 maar liefst 195 Jari’s in Nederland geboren, terwijl die naam hier voorheen nauwelijks voor kwam. Eén van hen: Jari Christiaanse (25). Net als ‘de echte Jari’ een nummer 10.

En net als de Fin vindt de Jari van VV Yerseke het fijn om de bal aan te voet te hebben, en niet te veel te moeten lopen. ,,Ik geef de balletjes liever dan dat ik erachter aan loop”, lacht Christiaanse. ,,Met spelers als Arjen de Koeijer en Guus de Leeuw voor je kun je de ballen wel kwijt.” Voorlopig kan Christiaanse zijn passingskills echter niet etaleren door een vervelende blessure die hij rond de winterstop opliep. ,,Ik heb pijn aan de buikspieren, richting het schaambeen. Dankzij pijnstillers heb ik het nog een tijdje vol kunnen houden, maar ik wilde niet meer kwakkelend het seizoen in. De planning is om in oktober terug te keren, maar misschien moet dat wel worden uitgesteld. Ik doe er bij de sportfysio in ieder geval van alles aan, en anders moet ik misschien eens verder kijken.”

Met Yerseke kende Christiaanse, die werkzaam is bij Waterschap Hollandse Delta, vorig seizoen een heel behoorlijk seizoen in de tweede klasse van het zaterdagvoetbal, nadat de club het jaar ervoor kampioen was geworden. ,,Dat was schitterend, om met prachtig weer in Yerseke kampioen te worden. Met veel publiek langs de lijn ook; het leeft hier sowieso. Toen zei men dat de tweede klasse wel een ander verhaal zou worden. Maar het is gewoon een goed ‘openingsseizoen’ geweest met een vierde plaats. Het lag allemaal dicht bij elkaar.” Volgens Christiaanse, die vanaf zijn zeventiende in het eerste speelt, is het elftal van trainer Alexander van Keulen er dit jaar nog sterker op geworden. ,,Natuurlijk is het leuk dat Guus de Leeuw terugkeert, want hij lag altijd al leuk in de groep. En met Remco van Tiggelen en Stefan Quinten (beiden Kloetinge) krijg je gewoon een kwaliteitsimpuls. En Sander Rijk (Hoedekenskerke/Kwadendamme) kan ook prima aanhaken. Het kan dus wederom een mooi seizoen worden.”