zeeland-GPC-Vlissingen-Omar-Afassi

GPC Vlissingen komt voor het vierde opeenvolgende jaar uit in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. Sinds vorig seizoen kent de Walcherse formatie een wisseling van de wacht, waarbij veel nieuwe gezichten het nieuwe GPC kenmerken. Eén van deze nieuwe gezichten is de ambitieuze Omar Afassi. “Ik verwacht dat wij in de subtop mee gaan draaien en het iedereen moeilijk gaan maken.”

De 22-jarige Afassi is bezig aan zijn tweede seizoen in Vlissingen en heeft het uitstekend naar zijn zin. “Sinds vorig seizoen voetbal ik met veel plezier bij GPC Vlissingen. Een goede sfeer is enorm belangrijk bij GPC en is uiteindelijk ook onze kracht. Uiteraard is het zo dat hier goede resultaten aan gekoppeld moeten worden, maar het begint bij ons echt bij de sfeer.”

Afassi doorliep de gehele jeugdopleiding van RCS, maar tot een grote doorbraak leidde het niet. “Ik heb in de jeugd bij RCS gespeeld en uiteindelijk ook een aantal wedstrijden in het seniorenvoetbal gespeeld. Ik kwam niet echt in aanmerking voor het eerste en ben toen naar GPC gegaan. Achteraf gezien is dit een hele goede keuze geweest. Ik heb vorig seizoen veel gespeeld en wil ook dit seizoen veel minuten maken.”

De 22-jarige middenvelder probeert het iedere tegenstander zo lastig mogelijk te maken. “Ik sta het liefst net voor de verdediging, om te stofzuigen en het spelletje te verdelen. Ik hou van duels en als ik van de tegenstanders weer te horen krijg dat ik een plaag voor ze ben geweest, dan weet ik dat ik een goede wedstrijd heb gespeeld.” Ondanks een tegenvallende start van de competitie kijkt Afassi met een positieve blik naar de toekomst. “Vorig seizoen begonnen we ook niet sterk aan het seizoen, maar knokten wij ons knap terug. Met onze manier van spelen gaan wij het nog menig team lastig maken. Ik verwacht dat wij uiteindelijk in de subtop zullen eindigen.”

GPC Vlissingen is volgens de middenvelder een team met verschillende soorten kwaliteiten. “Wij hebben meerdere goede voetballers in het team. Joep Geijs is met zijn snelheid niet te achterhalen. Daniël van het Westende is een erg goede spelverdeler en Odesse Richardson is belangrijk met zijn fysieke kracht. Zo hebben wij nog een aantal goede spelers. Daarnaast gaan wij met zijn allen door het vuur voor elkaar.” Ondanks de potentie binnen de ploeg vindt Afassi dat zijn team nog genoeg stappen kan maken. “Wij weten dat wij een echte vechtmachine kunnen zijn. Als wij ons fysieke spel kunnen combineren met beter voetbal, dan zullen wij als team een volgende stap kunnen maken.”

Wil je meer informatie over de club GPC Vlissingen? Klik hier.