zeeland-nieuwdorp-nino-de jonge-beveland

Hij is pas twintig, maar al bezig aan zijn vierde seizoen bij de hoofdmacht van Nieuwdorp. Vorig jaar was voor iedereen bij de club een teleurstellend jaar, dit jaar is er meer reden om te juichen. Ook voor Nino de Jonge. Hij is een vaste waarde, pikt zijn doelpuntjes mee en krijgt ook vanaf de zijkant steeds vaker positieve reacties. “Dat is toch een bevestiging dat je lekker bezig bent.”

 

Wie Nieuwdorp vorig jaar in de gaten hield, zal niet verbaasd zijn dat de ploeg uiteindelijk degradeerde. De groen-witten stonden vrijwel heel het seizoen in de onderste regionen en kwamen uiteindelijk dus tekort. Toch ziet De Jonge niet alleen maar nadelen van die degradatie en het stapje terug naar de derde klasse. “Tuurlijk was het een teleurstelling, maar iedereen zag het wel aankomen. Ik denk dat het voor de ontwikkeling van ons team misschien wel beter is om even een klasje lager te spelen.”

‘Kick and rush’
Veel mensen verwachten dan natuurlijk meteen dat Nieuwdorp onder leiding van trainer Mick Vujovic mee gaat doen voor een snelle terugkeer naar die tweede klasse, tot op heden behoort dat nog steeds tot de mogelijkheden. “We hebben best wel een goede eerste seizoenshelft gehad, ondanks dat we een paar keer dik verloren hebben. We willen graag meedoen voor promotie, dat is duidelijk.” Dat de resultaten niet altijd alleen maar met goed voetbal komen, wil de vliegensvlugge rechtsbuiten zeker niet ontkennen. “Het veldspel is soms niet om aan te gluren, dat moet echt beter. Het is vooral ‘kick and rush’, lange bal op Kevin van Iersel en dan aansluiten.”

Wennen
Vorig jaar was De Jonge op ‘10’ een vaste basiskracht, nu komt hij meer vanaf de zijkant. De eerste twee jaar bij de senioren waren wennen voor hem. “Het is heel anders. Fysiek, maar ook qua duelkracht is het aanpoten. In de jeugd word je minder aangepakt, nu krijg je bij wijze van spreken meteen een rotschop.” De rechtspoot begon op zijn vierde met voetballen bij zijn huidige club, vertrok toen voor twee jaar naar Kloetinge, om vervolgens weer terug te keren. “Bij Kloetinge speelde ik in de B’tjes, vierde divisie en werden we kampioen. Dat was een mooi niveau, maar toen vroeg Nieuwdorp of ik hier in het eerste wilde komen spelen, dat leek mij wel wat.” Ambities om hogerop te gaan heeft de twintigjarige aanvaller zeker nog wel, maar hij beseft dat hij nog genoeg te verbeteren heeft. “Aan de bal ben ik goed, maar zonder bal kan het nog beter. Vooral diepte maken, maar ook omschakelen en meeverdedigen.” Om beter en sterker te worden, zit hij naast de voetbal ook nog vier keer per week in de sportschool, maar hij denkt nog niet aan een nieuwe club. “Eerst bij Nieuwdorp laten zien wat ik kan!”

Meer informatie over Nieuwdorp? Klik hier.
Klik hier voor de volledige krant van Beveland