zeeland-adriaan-nieuwenhuijse-de-meeuwen

Na vier seizoenen en een kampioenschap in zijn laatste jaar bij ’s-Heer Arendskerke was Adriaan Nieuwenhuijse toe aan iets nieuws. Hij had verschillende opties, maar koos bewust voor De Meeuwen. Die club degradeerde juist naar de tweede klasse, waardoor hij dit seizoen zijn oude club treft. De eerste maanden bevallen in ieder geval goed.

De zestigjarige oefenmeester loopt ondertussen al meer dan twintig jaar mee in het vak en dus kent hij veel van de Zeeuwse clubs inmiddels wel. Vroeger had hij de ambitie om eens trainer te worden bij Arnemuiden, maar ook De Meeuwen stond op dat lijstje.

Dit seizoen werd die wens dus ingewilligd, hij legt zelf uit waarom het in zijn ogen een goede combinatie is. “Meeuwen is een gezellige club, waar alles goed geregeld is, maar waar ook ambitie is. Daarnaast komen er altijd veel supporters kijken, dat geeft iets extra’s.”

START
Tot nu toe bevalt het dus uitstekend, maar dat heeft voor een deel natuurlijk ook te maken met de goede start. Nieuwenhuijse merkt dat er, ondanks de degradatie van afgelopen seizoen, een positieve sfeer hangt. “Ik ga met veel plezier naar de club. De klik met de spelers is er en die jongens gaan goed met elkaar om. Het is echt een hecht team.” Dat positieve gevoel heeft volgens hem ook te maken met de komst van een aantal nieuwe spelers. “Na zo een seizoen moet je verversen, nieuw elan binnen je groep. Dat hebben ze goed gedaan, iedereen moet weer vechten voor zijn plaatsje.” Nu De Meeuwen dus weer terug is in de tweede klasse, zullen veel mensen verwachten dat de club direct bovenin mee gaat draaien. Daar is Nieuwenhuijse het voor het grootste gedeelte wel mee eens. “De doelstelling is top vijf. Als we daarin kunnen eindigen, ben ik tevreden.”

WEERZIEN
De degradatie van De Meeuwen en de promotie van Arendskerke, betekent dat Nieuwenhuijse dit seizoen tegenover zijn oude club komt te staan. Een ontmoeting waar hij nu alvast naar uitkijkt. “Dat is toch wel bijzonder. Ik ben daar op een goede manier weggegaan en kan die gasten goed, dat is altijd leuk.” Vooralsnog ziet hij vooral overeenkomsten tussen zijn oude en huidige club. “Ik pas bij dit soort clubs. Het zijn allebei dorpsclubs, maar hebben wel ambitie. Een goede groep, die al lang samenspeelt.” Toch ziet hij één duidelijk verschil, al wil hij Arendskerke voor het onderling treffen niet te veel op scherp zetten. “Ik moet natuurlijk uitkijken wat ik zeg, maar ik denk dat bij De Meeuwen iets meer kwaliteit zit.” Toen bekend was dat hij dit seizoen in Zoutelande aan het roer zou staan, volgde hij zijn nieuwe club natuurlijk op de voet. De degradatie kwam wat dat betreft dan ook niet als een verrassing, jammer vond hij dat wel. “Je zag het aankomen, maar de eerste klasse had wel mooi geweest. Je wil toch altijd op het hoogst mogelijke niveau actief zijn.” Desondanks gaat hij dit seizoen genieten van de vele mooie wedstrijden in de tweede klasse, want spijt van zijn keuze voor De Meeuwen heeft hij zeker niet. “Ik verwacht veel mooie wedstrijden, je speelt veel derby’s. Daar komen veel supporters op af, dat is alleen maar mooi.” Hij wil als trainer de komende jaren in Zeeland blijven, maar dat wil niet zeggen dat hij niet de ambitie heeft om hogerop te gaan. “We proberen natuurlijk de eerste klasse weer te halen, maar Nieuwenhoorn is wat mij betreft kampioenskandidaat nummer één.”

Wil je meer informatie over de club De Meeuwen? Klik hier.
Lees hier ook ‘De meeuwen verlaat eerste klasse met opgeheven hoofd’.