zeeland-MZVC-Jaimy-tims

MZVC kreeg dit seizoen al snel met een vervelende tegenslag te maken. Trainer Jacques Blijlevens moest vanwege gezondheidsredenen zijn taken als hoofdtrainer neerleggen. Die mededeling was ook voor de selectie even schrikken, met Stéphane Cépèro vond de club snel een oude bekende. Hij neemt voorlopig de taken over.

Jaimy Tims is dit jaar alweer bezig aan zijn zevende seizoen bij de club uit Middelburg en naast zijn rol als voetballer, vervult hij ook de functie van penningmeester binnen de vereniging. Als bestuurslid werd hij dan ook als een van de eerste spelers op de hoogte gesteld van het slechte nieuws. “Het was echt schrikken. Op zaterdag coachte hij bij ons nog gewoon de wedstrijd en op zondag wandelde hij de kustmarathon. Toen hoorde ik na het weekend dat hij gezondheidsproblemen heeft.” De 30-jarige Tims heeft regelmatig contact met zijn oud-trainer, maar over het herstel is voorlopig nog weinig duidelijk. Zijn terugkeer dus evenmin. “Het is nog allemaal behoorlijk onzeker. Er is nog niet echt een duidelijke prognose. Het moet stapje voor stapje beter gaan, voorlopig is het afwachten.”

OUDE BEKENDE
MZVC schakelde vervolgens snel en stelde met Cépèro een interim-trainer aan die geen onbekende is voor de club. Toen de club in 2000 werd opgericht, was hij er speler. Tussen 2011 en 2014 stond hij er al aan het roer. In die periode loodste hij de club van de vierde naar de tweede klasse. Hoelang deze nieuwe samenwerking gaat duren is nog niet bekend, maar Tims is blij met de trainer waar hij zelf ook al een jaar onder speelde. “Een andere trainer is altijd weer even wennen, maar Stéphane is duidelijk. Dat is goed voor deze groep. Hij is voor veel van ons al bekend, dat helpt.” De selectie is in die jaren wel veranderd, want ook afgelopen zomer kreeg de club er een paar nieuwe spelers bij. Bijvoorbeeld van buurman Zeelandia Middelburg, daar is de centrale middenvelder blij mee. “We hebben een paar goede spelers erbij gekregen, maar zijn wel wat jonger geworden. Daardoor zijn we wat wisselvallig.” Die wisselvalligheid zorgde voor een redelijke start, maar toch denkt Tims dat het nog beter kan. Dat moet ook wel, aangezien de prestatie van vorig jaar verbeterd moet worden. “Toen haalden we net de nacompetitie niet, dat willen we nu graag wel doen.”

GEZELLIG
Inmiddels loopt hij dus al een aantal jaar rond bij MZVC en dat bevalt hem tot nu toe uitstekend. “Het is een beetje een ‘aparte’ club. Heel klein en iedereen kent elkaar. Bijna een soort dorpsclub. Je maakt met iedereen een praatje.” Met zijn dertig jaar hoort hij bij de oudere spelers binnen de selectie, die ervaring kan de ploeg nog wel eens gaan opbreken denkt hij. “In potentie hebben we een beter team dan vorig jaar, maar we missen wat ervaring.” Met Blijlevens had de club een trainer die perfect aansloot bij de spelersgroep. “Jacques is vooral voor het plezier. In de vierde klasse moet je ook niet te ingewikkeld doen.” Met Cépèro hoopt Tims een mooie reeks neer te gaan zetten de komende weken. “De speelwijze is nu wat anders, dat is nog een beetje zoeken. De duidelijkheid bevalt, nu moeten we snel een vaste formatie vinden.”

Wil je meer informatie over de club MZVC? Klik hier.