MZVC leek af te stevenen op nacompetitievoetbal, maar op de slotdag ging het mis tegen GOES. Door de 4-0 nederlaag zakte de ploeg van Jacques Blijlevens naar de vijfde plek en staat het met lege handen. Topschutter Patrick Joossens is realistisch. “Prachtig seizoen, maar GOES was echt een stuk sterker.”

Het is wel eens anders geweest, maar dit seizoen was MZVC terug te vinden in de top van de vierde klasse zaterdag. De afgelopen jaren bungelde de ploeg geregeld onderin of in de middenmoot, maar dit seizoen was het een ploeg om rekening mee te houden. Joossens wist al snel, net als zijn ploeggenoten, dat er dit jaar wel eens iets moois in kon zitten.

“We gingen voor promotie via de nacompetitie. Dat je die dan mist op de laatste dag is zonde, het had heel leuk geweest.” De doelstelling werd uiteindelijk dus net niet gehaald, maar dat wil niet zeggen dat het een verloren seizoen is geweest. “We hebben veel punten gehaald, we hadden ons eerder veilig kunnen spelen voor de nacompetitie.”

Die goede prestaties zijn voor een deel toe te schrijven aan het aantal treffers van Joossens. De rappe aanvaller scoorde dit seizoen 30 keer en mocht zich daardoor opnieuw laten kronen tot topscorer van de competitie. Hij is inmiddels 29 jaar, maar het fanatisme is hij in ieder geval nog niet verloren. “Ik wil nog steeds alles winnen, als dat niet lukt baal ik. Scoren blijft lekker natuurlijk.”

Dat Joossens, die vroeger voetbalde bij Zeelandia Middelburg, makkelijk het net weet te vinden, bleef afgelopen seizoen ook niet onopgemerkt bij de hoger spelende clubs in Zeeland. “VC Vlissingen toonde interesse, maar vanwege mijn fysiek, ik krijg snel last van mijn hamstrings, is dat lastig. Dat niveau is net een stapje te hoog, anders had ik er zeker over nagedacht.” Die overstap ging dus niet door en inmiddels is Joossens alweer acht jaar actief bij MZVC, hij heeft het nog steeds uitstekend naar zijn zin. “Het bevalt mij hier heel goed. We hebben een leuke groep, het is gezellig en vooral lekker dichtbij.”

DERBY
In zijn beginjaren maakte hij de promoties mee van de vierde naar de tweede klasse, voor volgend seizoen hoopt hij stiekem dat MZVC opnieuw een stapje omhoog kan maken.

“Er komen wat goede spelers van Zeelandia Middelburg, dus dan moeten we echt voor de promotie gaan. Ik denk dat we in de derde klasse leuk mee kunnen doen.” Voor volgend seizoen komen er dus wat spelers bij, maar de aanvaller is ook heel blij met trainer Blijlevens.

“Hij ligt heel goed in de groep, voelt de spelers goed aan en zorgt op dit niveau voor een goede en gezellige sfeer.” Met zijn verleden bij buurman Zeelandia Middelburg, staat er volgend seizoen voor hem persoonlijk nog een bijzondere wedstrijd op het programma.

Door de overstap van Zeelandia treffen beide ploegen elkaar in de competitie. “Leuk om tegen je oude club te spelen. Ik weet niet wat ik van ze moet verwachten en hoe hun team zal zijn. Ik verwacht dat ze niks te zoeken hebben in deze klasse, maar anders kan het leuk worden!”