Zeeland-Tim-de-Looze-MZC-11-MZC11-begint-weer-met-een-schone-lei

MZC’11 kende het afgelopen seizoen een rumoerig jaar. Zo werd trainer Arie van der Zouwen al na acht duels weggestuurd en speelde de ploeg uit Zierikzee zich ternauwernood veilig.

Dit seizoen wil de ploeg uit Schouwen-Duiveland het beter gaan doen. Volgens de talentvolle Tim de Looze heeft de ploeg voldoende potentie. “We hebben een aantal goede en nuttige spelers in de selectie.” De inmiddels 20-jarige linksbuiten is alweer bezig aan zijn zevende opeenvolgende seizoen in Zierikzee, maar heeft in zijn nog prille loopbaan voor diverse verenigingen gespeeld. “Ik ben op jonge leeftijd begonnen bij SKNWK en heb vervolgens de overgestapt gemaakt naar SV Ouwerkerk. Via laatstgenoemde club kwam ik in de jeugd bij VV Zierikzee terecht, waarna ik de overstap maakte naar JVOZ. Na dat avontuur ben ik teruggekeerd naar Zierikzee om voor MZC’11 uit te komen.”

In zijn tijd bij JVOZ heeft de Looze met een aantal bekende voetballers gespeeld. “Ik heb bij JVOZ in teams gespeeld met voetballers als Godfried Roemeratoe, Rick van Drongelen en Daan Klomp. Deze jongens hebben allemaal het betaald voetbal gehaald. Ik speelde helaas weinig bij JVOZ en koos ervoor om terug te gaan naar Zierikzee om voor MZC’11 uit te komen.” Tim de Looze kijkt met een kritische blik naar zichzelf. “Ik ben een gevoelig persoon, die niet altijd met iedereen overweg kan. Ik sta niet altijd open voor bepaalde reacties en kritiek, maar achteraf heb ik daar wel degelijk spijt van. Vaak hebben mensen het beste met mij voor en uiteindelijk ook gewoon gelijk.”

Dat MZC’11 vorig seizoen een lastig seizoen kende, heeft volgens de Looze met een aantal factoren te maken.” Ik vind dat we vaak slap aan de wedstrijd begonnen en het komt dan ook vaak voor dat we snel een doelpunt tegen kregen. Hierdoor loop je automatisch al achter de feiten aan. Daarnaast hebben we niet altijd vanuit onze eigen kracht gespeeld. Dat hebben we gedurende het seizoen goed opgepakt en ik denk dat we het uiteindelijk ook daardoor gered hebben. “

Voor dit seizoen is de aanvaller positief gestemd. “We hebben drie echte sterkhouders binnen de selectie. Spelers als Sven Heijboer, Rody Vermue en Jesse van der Linden hebben ervaring en nemen het team op sleeptouw.”

In de toekomst hoopt de 20-jarige aanvaller nog een stap te gaan maken, maar is ook realistisch. “Ik wil absoluut nog wel hogerop, maar dan zal ik veel aan mezelf moeten werken. Ik zal meer moeten trainen, fitter worden, meer op mijn levensstijl moeten letten en op het mentale vlak zal ik zeker stappen moeten maken. Mijn favoriete positie is linksbuiten. Op die positie kan ik een tegenstander uitspelen, naar binnen komen en schieten.”

Zoals ieder jaar belooft ook komend seizoen weer een knotsgekke competitie te worden in de tweede klasse. “Het is vooraf niet te voorspellen wie er bovenin of van onderen gaat spelen. Alles ligt zo dicht bij elkaar. Ik wil in ieder geval eerst fit worden om mijn team zo veel mogelijk te helpen om punten te pakken en doelpunten te maken.”