zeeland-martin-mouthaan-hoopte-stijgende-lijn-bij-vv-graauw

GRAAUW -Met een plek in de linkerrij had zondag vijfdeklasser v.v. Graauw vorig seizoen eindelijk waar het al jarenlang naartoe werkt. Doelman Martin Mouthaan (27) had gehoopt de sportieve opwaartse lijn vast te houden. Tot op heden lukt dat vooralsnog niet.

“En dat is erg zuur. Na een goede voorbereiding dachten we in de competitie mee te kunnen doen, maar dat pakte helaas helemaal anders uit. We missen simpelweg een echte afmaker, want kansen krijgen we wel maar we verzuimen ze erin te schieten. En dan wordt het een lastig verhaal, want verdedigend geven we weinig weg. Maar zolang je er minder maakt dan dat erin vliegen, dan is het moeilijk punten pakken.”

Zelf is Mouthaan, sinds zijn komst van HVV’24, bezig aan alweer zijn tiende seizoen bij de vijfdeklasser. Hij heeft het prima naar de zin bij v.v. Graauw, waar hij bovendien al vier jaar deel uitmaakt van het bestuur onder meer samen met selectiespelers Kevin David en Johan Roodhuizen en Tim Roodhuizen. “Dat is leuk om te doen, want de vrijwilligers liggen niet voor het oprapen. Al hebben we bij Graauw gelukkig een mooi groep mensen die zich actief voor de vereniging inzetten.” Waar zijn ploeg zich terug terugvindt in de onderste regionen, hoopt hij toch dat ze met de winterstop de aansluiting bij de middenmoot hebben gemaakt. Wekelijks is Mouthaan als doelman een moeilijk te passeren goalie en houdt zijn ploeg steeds lang in de race, maar helaas nog zonder de gewenste punten. Het feit dat hij zichzelf al seizoenen lang elke week in de picture speelt, is voor hem geen reden Graauw te verlaten. Er was onder meer interesse van Vogelwaarde en ook FC Axel. “Ik heb het enorm naar de zin. We hebben een geweldige groep en iedereen gaat fantastisch met elkaar om, dat ruil ik niet zomaar in. Zeker niet voor een vierde- of andere vijfdeklasser.” Dus besloot hij te blijven en hoopt om en ommekeer bij zijn club. “Hopelijk kunnen we voor de winter tegen de concurrenten een goede reeks neerzetten. Winnen we er een paar dan sluiten we weer aan. Verlies je teveel punten, dan wordt het een verloren seizoen. Laten we hopen op het eerste.”

Wil je meer informatie over de club VV Graauw? Klik hier.