zeeland-vv-clinge-maykel-mannaert

CLINGE – Na één seizoen in de derde klasse zat voor v.v. Clinge het avontuur op een niveau hoger er na het behaalde kampioenschap in 2018 er alweer op. Waar eerst de top-drie het doel was, daar durft Maykel Mannaert nu wel wat anders uit te spreken. “Ik denk dat we vol voor de titel moeten spelen.”

Klare taal van de rechterverdediger, die in 2008 als 16-jarige debuteerde in de derby uit bij v.v. STEEN. Daarna was hij van seizoen 2011/2012 tot en met het seizoen 2014/2015 actief voor VV Poolster uit het Groningse Spijk. “Dat was mede door veel blessureleed nooit een echt succes. Sinds 2015 speel ik weer terug voor v.v. Clinge. Met een kampioenschap en een degradatie zaten daar wel enkele seizoenen van uitersten tussen.”

Op dit moment is Mannaert met zijn ploegmaats de ongeslagen en trotse koploper in de vierde klasse, een niveau wat hij na dit seizoen weer hoopt te verruilen voor een niveau hoger. “Na de degradatie hebben we eerst een realistische doelstelling afgesproken met elkaar. Top-drie en eventueel een periode pakken. Maar nu denk ik dat we zo goed bezig zijn, dat we vol voor de titel moeten meedoen. We laten wekelijks zien dat we een goede en uitgebalanceerde ploeg zijn en er is moeilijk tegen ons te scoren. Als je kijkt naar de 8 officiële wedstrijden dit seizoen, beker en competitie, zijn we nog steeds ongeslagen en hebben we zelfs een half dozijn wedstrijden de nul weten te houden. We zouden nog wel meer mogen scoren, zodat we het ons eigen nog wat makkelijker kunnen maken.”

Vorig seizoen werd Mannaert met Clinge in de nacompetitie uitgeschakeld, nadat in de competitie 29 punten niet voldoende bleek voor handhaving. “Dat gaf aan dat we ook daar ons mannetje konden staan. Het zat ons echter op de beslissende momenten niet mee en dat brak ons uiteindelijk op. Nu zitten we in een competitie met eigenlijk veel te weinig ploegen. Het is daarbij nu aan ons om zo scherp en geconcentreerd mogelijk te zijn en aan het eind van de rit weer feest te kunnen vieren.”

De weinige clubs, het is een issue voor alle teams uit de vierde klasse, ook voor Mannaert. Toch is hij blij met de alternatieve Pluym Cup. “Het zorgt ervoor dat je als ploeg toch in het ritme blijft, het zijn mooie wedstrijden, je speelt ergens voor en dat houdt je alert.

”Het is toch belangrijker dan een vriendschappelijk potje en dat maakt het leuk. Maar er gaat natuurlijk niets boven de échte competitiespanning. Daarin moeten we laten zien de beste te zijn en dan kunnen we terug omhoog kijken. Want het spelen op een hoger niveau is mij wel prima bevallen..”

Wil je meer informatie over de club V.V. Clinge? Klik hier.
Lees hier ook ‘Sven d’Hooge roemt ondanks de degradatie het kameraadschap bij Clinge’