Zeeland-laura-wilderom-is-alles-in-een-bij-vv-bevelanders

VV Bevelanders heeft momenteel acht jongelingen die zich met enthousiasme inzetten voor de vereniging. Laura Wilderom is er daar één van. De 19-jarige middenveldster van dames 1 was een aantal jaar jeugdtrainer en is nu onder meer verzorgster bij het eerste elftal van de mannen.

Haar stage bij het CIOS? Dat kon ze natuurlijk nergens anders doen dan bij Bevelanders, de club uit haar woonplaats. Ze volgde dan wel de richting ‘fitness’, maar het geven van voetbaltraining paste haar als gegoten. Van jongs af aan is Wilderom immers al spelend lid bij de club uit Kamperland. ,,Ik ben twee jaar trainster geweest van een meisjesteam, de JO-17. Wat wel gek was, was dat het oudste meisje slechts twee jaar jonger was dan mij. Af en toe had ik daar contact over met Robert Mast (onder meer Technische zaken senioren), dat was wel fijn”, begint Wilderom. ,,Dan liet ik de meisjes even zien wie de baas was, om het vervolgens weer wat losser te laten. Grappig is dat veel van die meisjes nu mijn teamgenoten zijn.” Wilderom is niet de enige (ex-)CIOS-leerling die in de keuken keek bij Bevelanders. ,,Er zijn nu vier jeugdtrainers die ook het CIOS volgen, dus dat is positief. Ik heb ook wel bij andere clubs rondgekeken hoor. Dan ben ik toch blij om te zien hoe het er bij Bevelanders allemaal aan toegaat.”

De middenveldster is inmiddels al geslaagd voor haar CIOS-opleiding en studeert sinds dit schooljaar Fysiotherapie in Rotterdam. Naast dat ze in de evenementencommissie zit bij Bevelanders is ze daar ook verzorgster, wat dus prima aansluit bij haar opleiding. ,,Daar ben ik vorig seizoen al mee gestart, en ik ben ook van plan om het te blijven doen. We zijn met twee verzorgers, dus dat valt prima te combineren”, aldus Wilderom.