VV Kruiningen bestaat 75 jaar en dat wil de vereniging maar al te graag aan de buitenwereld laten zien. Op 9 februari was er de eerste jubileumactiviteit, op 15 juni de laatste. Van een feestavond tot een jubileumfilm, van een wedstrijd van FC De Rebbelen tot de opening van de nieuwe kleedaccommodatie.

In 75 jaar VV Kruiningen is er natuurlijk veel gebeurd. De club veranderde talloze keren van terrein, maar is de laatste 36 jaar honkvast. De Kruse Mat is al een fraai complex, maar zal na de verbouwing van de nieuwe kleedaccommodatie helemaal op en top zijn. De club maakt werk van het jubileumjaar. Er werd zelfs een heuse jubileumkrant gemaakt.

En er was niet alleen een krant, maar zelfs een VV Kruiningen-film, gemaakt door de Bauer Brothers. Sinds september werd er gewerkt aan het project. Er moest een selectie worden gemaakt uit uren beeldmateriaal en meer dan duizend foto’s. De juiste stem werd gevonden in Krijn Saman (Oud speler, trainer en vrijwilliger van de club). In ruim een kwartier komen er mooie interviews aan bod, plus fraaie historische én actuele wedstrijdbeelden.

Op zaterdag 9 februari werd er niet gevoetbald in Kruiningen omdat de club op 7 februari 75 jaar bestond. Op de feestdag was er zelfs een History Room ingericht om van te smullen. Van een oude dienstpet tot knipsels over de sportieve hoogtepunten. En natuurlijk de shirts van PSV en Vitesse, die nog niet eens zo lang geleden te gast waren bij Kruiningen (in 2014 trainden de (toenmalige) PSV’ers Wijnaldum, Zoet, Rekik en Willems de Kruiningse jeugd).

Op 30 maart komen FC De Rebellen nog naar Kruiningen (waar ex-profs als onder meer John Karelse, Luc Nilis en Andy van der Meyde) deel van uitmaken. Op 18 april is er nog een heuse Voetbal Kwis en op 1 juni volgt de opening van de nieuwe kleedkamers. Tussendoor staan er nog diverse evenement op het programma. 15 juni is er de slotdag.