Zeeland-Middenvelder-Kevin-de-Jong-na-vier-jaar-blessureleed-weer-thuis-bij-Wolfaartsdijk

Vanwege een verkeerde houding van zijn lichaam voetbalde hij vier jaar lang niet, maar dit seizoen keert Kevin de Jong eindelijk weer terug op de velden bij Wolfaartsdijk. De 29-jarige middenvelder volgde fysiotherapie, ging langs bij een neuroloog en voetbalt na driekwart jaar hard werken weer pijnvrij. “Het voelt echt als thuiskomen. Alsof je er gisteren nog was.”

Al acht jaar lang had De Jong last van zijn houding. “Mijn rug was krom. De bovenkant hol en de onderkant bol.” Als gevolg daarvan kreeg hij last van zijn spieren en werd het op een gegeven moment onmogelijk om te kunnen voetballen en ook tijdens zijn werk op de vrachtwagen had hij er last van. “Alle spieren stonden strak, waardoor je overal last van krijgt. Bij het bukken schiet het bijvoorbeeld al in je rug.”

GEMIST
Op zijn vijftiende maakte hij zijn debuut bij Wolfaartsdijk en nu keert hij als 29-jarige dus weer terug. Vanaf de voorbereiding sloot De Jong weer aan en hij geniet er tot op heden enorm van. “Ik heb het heel erg gemist. Het is prachtig om weer met die jongens op het veld te staan, maar vooral om pijnvrij te zijn.” Hoe zijn blessure verloopt, valt nu nog lastig te zeggen. “Misschien doe ik nog wat ritme op in het tweede, tot ik echt weer fi t ben.” Met de fysio is hij in ieder geval gestopt. “Daar was ik, letterlijk en figuurlijk, helemaal klaar mee.” De afgelopen jaren volgde hij het eerste elftal wel, ondanks dat hij niet vaak is gaan kijken

Tijdens zijn afwezigheid is de samenstelling van de groep behoorlijk veranderd, nu behoort hij samen met Stefan Francke tot de ouderen, waardoor hij door middel van coaching belangrijk wil zijn. “We hebben veel jonge spelers en het ontbreekt nog een beetje aan coaching. Daar kunnen wij met onze ervaring een bijdrage aan leveren.”

POSITIEF
De eerste kennismaking met het niveau van zijn ploeggenoten stemt De Jong tot tevredenheid, zonder een duidelijke doelstelling uit te spreken, heeft hij veel vertrouwen. “Ik ben aangenaam verrast door het niveau. Ik denk dat we hoog kunnen eindigen.” Terugdenkend aan ‘vroeger’, heeft hij nog één wens bij Wolfaartsdijk. “Ik zou het heel mooi vinden als we nog eens nacompetitie kunnen spelen, dus een periode zou fantastisch zijn.” Maar eerst wil de centrale middenvelder, die zichzelf omschrijft als iemand die graag aan de bal is, maar er ook in kan kleunen als het moet, genieten van het feit dat hij weer op het veld staat. “Ik ben heel blij om terug te zijn na vier jaar, ook het sociale contact heb ik gemist. Het gaat een mooi jaar worden!”