zeeland-jordan-takiddine-hoofdtrainer-philippine

KOEWACHT – Als voetballer was Jorden Takiddine (33) onder meer enkele jaren actief in de jeugd van NAC Breda. Verder speelde hij onder meer voor HVV’24, SSV’65, Terneuzen, RIA W en Philippine. Bij die laatste club was hij 1,5 seizoen trainer van de reserves. Nu debuteert hij als hoofdtrainer.

En dat debuut als hoofdcoach doet hij bij vierdeklasser RKVV Koewacht, dat na Serge Martinu graag een jonge, ambitieuze trainer wilde. In dat profiel paste de inwoner van Terneuzen uitstekend. “Het is voor mij een prachtige uitdaging bij een mooie club. Ik ben erg gedreven en ook ambitieus. Het trainerschap bevalt me erg goed en daarin wil ik ook verder groeien. Het is mooi dat Koewacht me daartoe de kans biedt en vertrouwen heeft voor de komende periode.”

En waar het in het amateurvoetbal gebruikelijk is om trainer voor een seizoen te binden, daar kwam Takiddine met de vierdeklasser direct voor drie seizoenen overeen. “Natuurlijk bekijken we per seizoen wel hoe het gaat en hoe zich de zaken ontwikkelen. Maar toch spreek er wel vertrouwen en visie uit om voor langere tijd de samenwerking aan te gaan. En ik moet zeggen dat het me tot op heden enorm goed bevalt. De trainingsopkomst is hoog, de beleving binnen de groep prima en ook de faciliteiten zijn geweldig. Het enige wat ontbreek is het resultaat in de vorm van punten helaas.”

En punten zijn voor een trainer én voor het zelfvertrouwen van een spelersgroep toch onontbeerlijk. Bij de eerste is dat vertrouwen er overigens volop, maar hij ziet zijn spelers soms worstelen. “Zelf ben ik enkele seizoenen geleden gestopt vanwege blessures en dan is trainer zijn hetgeen het dichtste bij het spelletje komt. Ik was als speler gedreven en fanatiek. Dat zijn elementen die ik ook als trainer in me heb, zowel tijdens trainingen als langs de zijlijn. Ik hoop daarmee de toch heel jonge groep die we hebben daar positief mee te beïnvloeden. Want er zijn wedstrijden geweest die we onnodig hebben verloren. Dan zie je na een tegengoal de kopjes omlaag gaan en dat is zonde. Want bij vlagen spelen we prima voetbal, alleen ontbeert het aan goals en punten. Tegen Clinge verloren we onterecht en kregen we complimenten. Maar uiteindelijk draait het om de punten en die hebben we helaas nog niet.”

Toch heeft Takiddine, die bezig is met zijn UEFA-C cursus, het vertrouwen dat hij de gestelde doelstelling kan bereiken. “We willen kost wat kost niet laatste eindigen en de nacompetitie in moeten. Want degraderen kan niet rechtstreeks dit seizoen. Dat er maar elf clubs in onze klasse zitten, wat ik nog altijd een verschrikkelijke beslissing vind van de KNVB, maakt wel dat we kost wat kost enkele teams onder ons willen laten. En ik heb de overtuiging dat dit ons ook gaat lukken.”

Wil je meer informatie over de club Philippine? Klik hier.
Lees hier ook ‘Jim van Vlierberghe geniet van VV Philippine’