Zeeland-Joffrey-Geldof-Patrijzen-1-hoofdtrainer

Voor Joffrey Geldof gaat het dit jaar dan eindelijk gebeuren, hoofdtrainer worden van Patrijzen 1.

De 37-jarige oefenmeester wilde het drie jaar geleden al heel graag, maar beschikte toen nog niet over de juiste papieren. Dat is nu wel het geval en daar is hij maar wat blij mee. “Dit is mijn club, ik heb veel te danken aan Patrijzen.”

Voor Geldof betekent zijn aanstelling zijn eerste klus als hoofdtrainer bij de senioren, ondanks dat hij vorig jaar trainer was bij het tweede elftal van de club. Dat is volgens hem absoluut niet met elkaar te vergelijken. “Het tweede elftal traint amper en is vooral gezelligheid, daar kan je als trainer weinig aan toevoegen.” Voordat hij gepromoveerd werd naar het eerste, was hij ook werkzaam bij Kloetinge 2 en de jeugd van Patrijzen, helemaal nieuw in het trainersvak is hij dus zeker niet. Toch zijn sommige dingen nieuw voor hem in de eerste weken. “Je bent meer in gesprek en probeert de groep bij elkaar te houden. Dat is even wennen.”

CLUBMAN
Toen Geldof negentien jaar oud was kwam hij via Kees van der Sluis, zijn mentor op Scheldemond, terecht bij Patrijzen. Hij ging daar voetballen, maakte veel vrienden en is daarna eigenlijk altijd blijven hangen. Dat hij ooit eens hoofdtrainer wilde worden van het eerste elftal stond toen al vast. “Patrijzen is niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik heb dit altijd gewild, dan is het mooi dat het nu zo ver is. Het is fantastisch voor mij om hier trainer te zijn.” Dat hij bekend is met de club gaat hem naar eigen zeggen helpen dit seizoen. “Ik ken de club en heb binding met de mensen. Daardoor ken ik ook die jongens goed, dat zorgt toch voor een beetje respect.”

AMBITIE
Patrijzen stapte twee jaar geleden over naar het zaterdagvoetbal. In het eerste jaar lukte het niet om te promoveren, maar afgelopen seizoen slaagde de ploeg daar wel in. Onder leiding van Geldof begint de jonge ploeg, de oudste speler is 26, aan een nieuwe uitdaging in een hogere klasse. De trainer kijkt met vertrouwen vooruit. “Ik ben nieuw en gedreven en merk aan de groep dat ze ook allemaal graag willen. We willen eerst voor lijfsbehoud spelen, maar ik denk niet dat we voor veel ploegen onder moeten doen.” Hij verwacht dan ook dat de derde klasse Patrijzen goed gaat liggen. “Er zijn meer voetballende ploegen, dat ligt ons wel. Dan krijg je zelf namelijk ook meer ruimte om te voetballen.” Vooralsnog gaat het hem goed af en zijn ambities steekt hij dan ook niet onder stoelen of banken. “Je moet de ambitie hebben om zo hoog mogelijk te spelen, of dat nu als trainer of als speler is. Ik wil graag, dat ga ik dit seizoen bij Patrijzen laten zien!”