zeeland-vv-de-noormannen-james-beye

VV De Noormannen keerde vorig jaar na een afwezigheid van drie seizoenen terug in de derde klasse van het zaterdagvoetbal. De ploeg van Lennard Kerkhove kende afgelopen seizoen een goed voetbaljaar en speelde zich vrij gemakkelijk veilig. Ook dit seizoen heeft de ploeg volgens nieuwkomer James Beye die ambities. “Ik verwacht ons aan het eind van de rit in het linkerrijtje.”

De inmiddels 32-jarige James Beye speelde de afgelopen zes seizoenen voor de zaterdagtak van VC Vlissingen. “Wat mij vooral opvalt aan deze club, is de betrokkenheid van iedereen. De Noormannen is een gezellige club, waar iedereen een handje wil helpen. De mensen zijn trots om onderdeel van de club te mogen zijn. Dat vind ik geweldig om te zien en heb ik voorheen nog niet meegemaakt.”

De centrale middenvelder kende met zijn ploeg een moeizame voorbereiding en start van de competitie. “Ik denk dat wij veel beter kunnen dan dat we nu laten zien. Wij hebben in elke linie wel minimaal één speler met bepaalde kwaliteiten. Marlo Janisse en Rens Visser zijn in mijn ogen prima spelers voor de derde klasse. Marlo kan bijvoorbeeld altijd uit het niets een doelpunt maken. Ik denk dat weinig teams in deze klasse die luxe hebben.”

Om tot betere resultaten te komen, moet de ploeg volgens Beye uit een ander vaatje tappen. “Ik ben van mening dat wij veel te makkelijk goals weggeven. We hebben het hier intern vaak over gehad en dat moet absoluut verbeterd worden. De tegenstander is vaak niet eens beter en wij maken het ze dan nog makkelijker. Dan loop je in principe altijd achter de feiten aan. Ik merk wel dat de automatismen in het team steeds duidelijker worden.”

Met het oog op de competitie denkt Beye dat veel teams aan elkaar gewaagd zijn. “In deze competitie kan iedereen van elkaar winnen. Ik denk dat uiteindelijk Luctor Heinkenszand, Zaamslag en Nieuwdorp uit gaan vechten wie er kampioen gaat worden. Daaronder begint de middenmoot en verwacht ik ons ook ergens tussen. Ik verwacht niet dat wij tegen degradatie zullen moeten vechten. Daar zijn wij als team veel te sterk voor.”

Beye voelt zich prima thuis in Westkapelle en heeft geen spijt van zijn overstap. “De Noormannen kan ik omschrijven als een hele warme vereniging. De sfeer is goed en alles rondom ons team is tot in de puntjes geregeld. “

Wil je meer informatie over de club de Noormannen? Klik hier.