zeeland-jacco-nelen-nieuwland-vv-vvnieuwland-volgende-stap-zetten

Zaterdagvierdeklasser VV Nieuwland eindigde twee seizoenen geleden op de laatste plaats in het laagste niveau van het zaterdagvoetbal. Vorig seizoen werd de ploeg elfde en was er dus sprake van een stijgende lijn. Ook dit seizoen wil de ploeg van Jacco Nelen weer stappen maken.

De inmiddels 40-jarige Nelen is aan zijn tweede seizoen bezig als eindverantwoordelijke en heeft zich in de loop der jaren kunnen ontwikkelen. “Daarvoor was ik vijf seizoenen keeperstrainer van de selectiekeepers bij Serooskerke, waar ik tevens vier seizoenen trainer van het tweede elftal was. In die periode heb ik ook mijn UEFA-B diploma behaald.”

De 40-jarige Nelen is ambitieus. “Mijn persoonlijke doelstelling is een goede basis voor de toekomst neer te zetten voor VV Nieuwland, gezien de jonge groep die er nu is. Ik hoop persoonlijk een keer de stap te zetten naar een eerste elftal in de tweede of derde klasse. Als dat bevalt, wil ik in de toekomst de mogelijkheid bekijken om mijn UEFA-A diploma te behalen.”

Nelen, die in het verleden keeper was en de kleuren van clubs als RCS, Vlissingen en Kloetinge verdedigde, heeft bij VV Nieuwland de kans zich verder te ontwikkelen als trainer. “Werken met een eigen groep jonge spelers is voor mij de ideale manier om mijzelf als trainer te ontwikkelen. Na een aantal jaar een tweede elftal, waarbij je toch behoorlijk afhankelijk bent van een eerste elftal, is het fi jn om met een eigen groep aan de slag te gaan. Bovendien had ik een mooi instapmoment (het seizoen ervoor was de ploeg troosteloos laatste geëindigd met negen punten). Het vertrouwen en geloof in eigen kunnen terugkrijgen was de eerste prioriteit.” Ook voor dit seizoen heeft de ex-doelman weer een aantal doelstellingen geformuleerd. “De doelstelling van dit seizoen is om de zeven, aan het begin van het seizoen aan de eerste selectie toegevoegde jeugdspelers, te integreren in het seniorenvoetbal. Bovendien hopen we in het linkerrijtje op de ranglijst te kunnen eindigen. Gezien de krappe selectie een enorme uitdaging, maar gelukkig hebben we net als vorig seizoen weinig tot geen blessures. Zo kunnen we wekelijks met het sterkste elftal spelen en kan iedereen aan de trainingen deelnemen.”

De positieve ontwikkelen zijn ook bij de mensen uit het dorp niet onopgemerkt gebleven. “Gelukkig weten de toeschouwers VV Nieuwland weer te vinden en staan er steeds meer mensen langs de lijn. De afgelopen jaren zijn ze niet erg verwend geweest, dus het is goed om te zien dat men de ploeg weer komt aanmoedigen. Regelmatig zijn er meer supporters van Nieuwland bij de uitwedstrijden dan dat er supporters van de thuisvereniging zijn. “ Ook op bestuurlijk vlak is de vereniging aan de weg aan het timmeren. “Het bestuur van de club merkt dat vernieuwingen noodzakelijk zijn ,waardoor geïnvesteerd is in nieuwe materialen. Daarnaast is er al veldverlichting rond het tweede veld gerealiseerd. “

Wil je meer informatie over de club VV Nieuwland? Klik hier.